Šport
92 ogledov

Igralci obtožujejo Šuvaka

Miha Rebolj (na sliki), Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar Žurnal24 main
Incident v katerem naj bi šest hokejistov Jesenic preteplo trenerja Mika Posmo še vedno odmeva. Obdolženi igralci so se v soboto znova odzvali s pismom javnosti.

Incident, ki se je zgodil 3. aprila, bo očitno še zelo dolgo razburjal slovensko športno javnost. Po pričevanju nekdanjega smučarskega tekača in olimpijca Mateja Sokliča, ki je bil priča pretepa, da so omenjeni igralci (Miha Rebolj, Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik, Anže Terlikar) resnično pretepli trenerja Mika Posmo so se s pismom javnosti odzvali tudi hokejisti. Omenjeno pismo si spodaj lahko preberete v nespremenjeni obliki:

SPOROČILO ODPUŠČENIH HOKEJISTOV HK JESENICE JAVNOSTI
Podpisani Miha Rebolj, Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar, ponavljamo svojo trditev, da nismo pretepli gospoda Posme, ter da je trditev o tem navadna izmišljotina.

Zgroženi smo nad izjavami Sokliča in Šuvaka. Očitno bomo morali izbrati uradno pot, da dokažemo, da Šuvak ne govori resnice, da smo priznali napad na g. Posmo. Če bi to bilo res, bi moral Šuvak afero sprožiti že v soboto ob 16 uri. Kaj sta počela g. Posma in znani športnik Soklič po našem odhodu nam ni znano. Dejstvo je, da v soboto in nedeljo nihče ni nič vedel o tem izmišljenem dogodku.

Ogorčeni smo nad reakcijo kluba in menimo, da je celotna afera prišla prav samo »rešitelju kluba« Zvonetu Šuvaku, ki stoji za celotno zgodbo in ki je predsednika kluba napeljal na to, da nam da odpoved.

HK Jesenice smo igralci. V prejšnji sezoni, ko ni bilo ne sedanjega predsednika in ko je Zvone Šuvak bil samo pomočnik TV komentatorja, je bil naš klub trdno zasidran v zgornjem delu lestvice Ebel, državno prvenstvo pa ni bilo vprašljivo. Ve se kakšni so bili rezultati v letošnji sezoni in ve se kakšne kadrovske poteze je vlekel Zvone Šuvak ter zraven služil ogromne zaslužke.
Zvone Šuvak se je odpovedal vrhunskim slovenskim hokejistom za katere ni bilo denarja, odpovedal se je tudi Tomažu Razingerju, ki ga je predstavil kot kapetana in vodilnega moža ekipe in je vlekel nespametne poteze z nakupi tujcev, za katere se je denar vedno našel.

Kot rečeno, gospoda Posme nismo pretepli in vsi vedo, da Zvone Šuvak ne govori resnice, ko nas vse povprek obdolžuje. Mediji pa se ukvarjajo samo z nami in nas v naprej obsojajo, Zvonetu Šuvaku in predsedniku kluba pa dopuščajo, da zatrjujejo, da je v pretepu bilo udeleženih najprej šest, potem pa sedem oseb, gospoda Posmo pa so prisilili v podajo kazenske ovadbe zoper eno osebo – vsaj tako smo obveščeni iz medijev.

Hokejski klub nam je dolžan približno 100.000 EUR in je to pravi razlog, da Zvone Šuvak iz ozadja dela prostor na naš račun za svoje nove nakupe. Res je, da smo osvojili prvenstvo Slovenije in smo zaradi tega tudi mi ponosni. Zvone Šuvak pa nima razloga za ponos na tisto, kar je storil v sezoni v letu 2009 do 2010.

Obsojeni smo v naprej, nemoralno in na nesprejemljiv način. Predsednik kluba ne govori resnice ko zatrjuje, da se mi nismo želeli z njim pogovoriti. Klub je tisti, ki je sprožil to afero izključno zaradi premoženjskih interesov. Mi nismo pripravljeni na to, da klub z denarjem, ki smo ga mi pošteno zaslužili in ki bi nam ga klub moral izplačati, plačuje hotelske in druge račune v Kranjski gori. Nismo kaznovani zaradi tega ker smo se postavili v bran mlademu hokejistu, ki je bil s strani trenerja in Elika prisiljen v to, da nekaj ur prenaša njuno maltretiranje. Pri tem je sodeloval tudi tisti, ki se izdaja za pričo dogodka. Zakaj priča dogodka ni reagirala v soboto, če se je kaj zgodilo. Zakaj so se vsi potuhnili, čeprav so vsi vedeli že v soboto, da je naš kolega Petrov imel prometno nezgodo. Če bi šlo za brutalni pretep, bi posledice bile drugačne, bi bile vidne in bi gospod Posma bil prisiljen zahtevati takojšnjo pomoč zdravnikov. Nič od tega se ni zgodilo. K zdravniku in na policijo sta ga peljala predsednik in direktor kluba, ki pa nista našla časa za to, da bi se pogovorila z nami.

Afero je sproduciralo vodstvo kluba in oni bodo slej ko prej za njo tudi odgovarjalo. Ravnanje tega vodstva pa ni spodbudno za jeseniški hokej niti za to, da mladi igralci pomislijo na to, da nadaljujejo kariero v klubu, ki tako brutalno, samovoljno in enostransko odpušča igralce, ki so za ta klub več let puščali srce na ledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.