Šport
4 ogledov

Igrali so se z levčki

1/6
Žurnal24 main
Slovenski nogometaši so ponedeljek izkoristili za trening in obisk levjega parka v Johannesburgu. "Seveda je zamenjava ustaljenega ritma dobrodošla," je dejal Zlatko Dedić.
Lev se mi je zdel vedno zelo lepa žival. Danes pa sem se osebno prepričal, kako močna je. Izkušnja je bila res pozitivna, tako da lahko rečem, da je bil obisk parka res super ideja.
Zlatko Dedić

Slovenski nogometni reprezentanti so se po ponedeljkovem treningu končno lahko malce odklopili od nogometa. Za sprostitev so obiskali levji park v Johannesburgu, kjer so z zanimanjem opazovali odrasle in pestovali mlade leve, prizore pa so malce obogatile še žirafe, zebre, gepard ...

Reprezentanti, strokovno vodstvo in nekateri gosti Nogometne zveze Slovenije vključno z nekdanjim predsednikom Rudijem Zavrlom so se med afriške živali zapeljali v dveh posebej prirejenih in zamreženih vozilih. Najbolj so bili navdušeni, ko jih je od blizu "pozdravil" odrasel lev z bujno grivo, zelo pa so se sprostili tudi ob pestovanju levjih mladičev.

"Lev se mi je zdel vedno zelo lepa žival. Danes pa sem se osebno prepričal, kako močna je. Izkušnja je bila res pozitivna, tako da lahko rečem, da je bil obisk parka res super ideja," je dejal napadalec Zlatko Dedić.

Mi nismo toliko pod pritiskom, kot je mogoče videti iz medijev. Izbrali smo si ta poklic in v njem smo že dolgo. Vendar pa je bila to zagotovo zanimiva sprostitev, nova izkušnja, ki je ne more doživeti ravno vsak.
Marko Šuler

V štabu slovenske vrste so se za levji park odločili, da bi igralce malo sprostili po naporni tekmi proti Alžiriji. "Seveda je zamenjava ustaljenega ritma dobrodošla. Vedno prav pride kakšen izlet, še posebej takšen, na katerem vidimo živali, ki jih ne moremo vsak dan. To je bil res lep dogodek, toda zdaj se bo treba hitro posvetiti tekmi z ZDA," je še povedal Dedić.

Nič manj ali celo še bolj je bil nad obiskom parka navdušen branilec Marko Šuler. "Meni je zelo všeč, da smo prišli v park, ker sem sam velik ljubitelj živali. Tudi doma ima dva psa. Je pa prav poseben občutek pestovati mlado zverino. Čez leto ali dve bo to gotovo težje," je malce v šali povedal Šuler.

Za razliko od Dedića Šuler pravi, da ta obisk niti ni bil toliko za sprostitev pritiska: "Mi nismo toliko pod pritiskom, kot je mogoče videti iz medijev. Izbrali smo si ta poklic in v njem smo že dolgo. Vendar pa je to zagotovo bila  zanimiva sprostitev, nova izkušnja, ki je ne more doživeti ravno vsak."

Po dveh urah v parku so se nogometaši, ki so znova pokazali, da se odlično razumejo (medsebojnega dobronamernega "hecanja" je bilo na pretek), že usmerili proti petkovi tekmi proti ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.