Šport
8 ogledov

"Igramo proti najboljšim"

Marco Bellineli EPA
Po treningu italijanske reprezentance smo se pogovarjali z italijanskim zvezdnikom Marcom Bellinelijem. Ta bo v naslednji sezoni igral za San Antonio, pred tem pa je v NBA že branil barve Chicaga, New Orleansa, Toronta in ekipe Golden State iz San Francisca.

"Pomerili se bomo z morda najboljšo ekipo na tem evropskem prvenstvu. Pred turnirjem smo se že pomerili s Slovenijo, igrali so zelo dobro. Imajo veliko energije, so odlični v obrambi, na vsakem položaju imajo odlične posameznike. Zelo pomembno bo, da bomo odločno stopili na parket in igrali tako zavzeto kot doslej. V napadu in obrambi igramo kot ekipa, in to je ključno za naš uspeh," pred jutrišnjim dvobojem s Slovenijo pravi član ekipe NBA San Antonio Spurs.

Začenja se na novo

"Menim, da zadnja dva poraza s Hrvaško in Poljsko za Slovenijo ne pomenita nič. To sploh ni pomembno. Prvi del turnirja je končan, zdaj prihajajo nove tekme. Pred sabo imamo same težke dvoboje, vsa moštva, ki so v Ljubljani, igrajo dobro košarko in so zelo trdna. Za nas je pomembna ekipna igra, žoga mora dobro krožiti med igralci. A šli bomo tekmo po tekmo, ne smemo gledati prevečnaprej," je prepričan Marco Belinelli.

"Ni nas strah"

Italijani so sicer edini na EuroBasketu, ki še niso izgubili tekme. "Številni so dvomili o nas, še zlasti v takšni skupini, v kateri sta igrali tudi Turčija in Rusija. A to je bila dodatna motivacija. Ljudje še vedno ne verjamejo, da smo sposobni česa velikega, vendar je vse odvisno le od nas. Naši navijači so pokazali, da nas imajo radi, bili so izjemni in zelo pomembno je bilo, da smo jih lahko osrečili. Zdaj nas spremlja vsa Italija, če ne v živo, pa prek televizije in radia. Igrali bomo na vso močin na prvi tekmi poskusili premagati Slovenijo," še pravi Belinelli, ki je za najnevarnejšega pri Sloveniji ocenil Gorana Dragića: "Poznam ga iz Lige NBA. Je eden izmed najboljših organizatorjev igre, ima veliko energije in je morda vodja ekipe. Poskusili ga bomo zaustaviti. A Slovenija igra kot moštvo. Čaka nas težko delo, a ni nas strah. Nikogar se ne bojimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.