Šport
6 ogledov

Igrati v tujini je velik izziv

Tine Urnaut je trenutno v Portorožu, kjer nastopa na turnirju v odbojki na mivki Saša Despot
Tine Urnaut je podpisal s Piacenzo, eno leto pa se bo kalil v Grčiji. "Zame je to velik izziv in hkrati dokazovanje, da tudi med najboljšimi nekaj veljaš," je za zurnal24.si dejal Urnaut.

Pogovori z italijanskimi podprvaki so se začeli že lani, a nadaljevali in zaključili letos v zadnjem tednu italijanskega prestopnega roka, saj je Tineta Urnauta do konca letošnje sezone še vezala pogodba z blejskim ACH Volleyem. “Ob spremljanju bratove kariere, sem si tudi jaz vedno želel igrati v tujini. Zame je to velik izziv in hkrati dokazovanje, da tudi med najboljšimi nekaj veljaš," pravi največji talent slovenske odbojke, ki pa bo moral na igranje v Italiji, najmonejši ligi na svetu, počakati vsaj še eno leto.

 

Z ramo ob rami s Srbom Ivanom Miljkovićem

Olympiacos je lani v grškem prvenstvu osvojil tretje mesto za Panathinaikosom in Iraklisom in tako ne bo sodeloval v najelitnejšem evropskem tekmovanju Ligi prvakov, kjer ima Grčija dva predstavnika. V evropskih pokalih bo tako pirejski klub nastopl v pokalu CEV, kjer jih že v prvem krogu čaka izjemno težki nasprotnik - Jastrzebski iz Poljske. A da v prihodnje ne želijo nastopati v drugorazrednih tekmovanjih pričajo nekatere letošnje okrepitve. Prvo ime celotnega grškega prestopnega roka je zagotovo 550.000 evrov vreden Srb Ivan Miljković, eden najboljših odbojkarjev na svetu na mestu korektorja. Poleg njega, Tineta Urnauta in trenerja je iz Irikllisa prestopil tudi Portoričan Riviera.

Grčija logični izbor
V odbojkarski Italiji namreč velja pravilo, da tujci mlajši od 23 let ne morejo igrati v domačem prvenstvu, a se bo slednje drugo leto zagotovo spremenilo. Starostna meja se bo spustila na 21 let, mladi Urnaut pa jih bo septembra 2009 ravno dopolnil 21. "Z vodstvom Piacenze in po posvetu z družino smo hitro našli alternativno rešitev. Olympiacos se je ponudil kot nekakšen logičen izbor. V Grčiji se igra dobra odbojka. Kakšnih pet ali šest moštev je izjemno kakovostnih, tako da težkih tekem ne bo manjkalo. Klub iz Pireja pa je za nameček v novi sezoni postavil visoke cilje. Med drugim so iz Iraklisa, lani državnega prvaka Grčije, pripeljali trenerja Andersa Kristianssona, ki slovi po tem, da dobro dela z mladimi odbojkarji," se Urnaut že veseli dela s švedskim strokovnjakom, ki je v preteklosti kar devet let treniral tudi Tinetovega polbrata Andreja.

Nastopil bo proti Portugalski
Urnaut se bo v Grčijo odpravil bržkone v začetku avgusta, a reprezentančne akcije v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo se bo zagotovo udeležil. “Sicer še ne vem natančnega datuma priprav, toda nastopa na obeh tekmah s Portugalci nista vprašljiva, enako pa velja za desetdnevno udeležbo na pripravah. Navsezadnje so taka tudi mednarodna pravila,” še pravi Urnaut.

Ta čas se Tine nahaja v Portorožu , kjer skupaj z nekdanjim soigralcem Matevžom Kamnikom nastopa na turnirju v odbojki na mivki. Želi si, da bi lahko nastopil tudi na DP v Kranju, medtem ko se sklepnega turnirja bržkone ne bo mogel več udeležiti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.