Šport
16 ogledov

Igrice Furyja, samozavest pri Kličku

Vladimir Kličko, Tyson Fury, EPA
"Sebe lahko premagam samo jaz," je pred borbo s Tysonom Furyjem rekel samozavestni Vladimir Kličko. Fury pa je kar dvakrat zagrozil z odpovedjo dvoboja.

Britanec Tyson Fury je prepričan, da bo v današnjem dvoboju (22.45 v Düsseldorfu) premagal vladajočega kralja boksa v težki kategoriji Vladimirja Klička, a tem besedam se je svetovni prvak po verziji WBA, IBF, WBO in IBO le nasmehnil. "Edini, ki bi lahko premagal mene, sem jaz sam," je povedal v intervjuju za nemški dnevnik Bild.

"Bojim se, a le samega sebe. Ko si v namen analize pogledam posnetek svojih dvobojev se kar ustrašim samega sebe. Proti tipu kot sem jaz, nikoli ne bi boksal," je samozavesten Kličko, ki je nazadnje izgubil borbo leta 2004 proti Lamonu Brewsterju. Takoj bo dvoboju je Kličko napovedal maščevanje in tako se je tudi zgodilo tri leta kasneje, ko je trener Brewstarja borbo boksarjev prekinil po šestih rundah, ker je bil njegov varovanec preveč poškodovan za nadaljevanje.

Nove rokavice, pretrda podlaga ...

Britanec Fury, ki so ga starši poimenovali po ameriškem boksarju Miku Tysonu, je od prihoda v Nemčijo organizatorjem povzročal nemalo preglavic. Pred nekaj dnevi je grozil, da bo odstopil od borbe, ker mu niso bile všeč rokavice, ki so jih organizatorji zanj naročili. V zadnjem trenutku so zato naročili nove rokavice iz Pakistana in jih ekspresno dostavili v Nemčijo. A tudi te niso bile po okusu Furyja.

Pri skupnem poskušanju rokavic nato preobrat: Potem ko je rokavice izbral Ukrajinec Kličko iz svojih štirih parov rokavic dve, je Fury poskusil ostala dva para Kličkota in se teatralično razveselil: "Ta dva para sta neverjetna. Ta dva bom vzel!" - Ironično prav s takimi takimi pari rokavic se je pripravljal že nekaj tednov. Vse torej le psihična igrica?

"Če ne bodo spremenili, se ne bom boril!"

Nekaj ur pred borbo je nato Fury organizatorjem še enkrat zagrozil z odpovedjo dvoboja. "Podlaga v ringu je premehka. Tukaj se Fury ne bo boril," je menedžer Britanca Asif Vali povedal organizatorjem, ki so se takoj lotili preobrazbi ringa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.