Šport
19 ogledov

Ilić: "V Celju popusta za prijatelje ne bo"

Momir Ilić si nekoč želi zaživeti v Sloveniji. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V dvorano Zlatorog v nedeljo (18.30) v četrtem kolu rokometne Lige prvakov prihajajo evropski prvaki iz Kiela. Zurnal24.si se je pogovarjal z enim najboljših strelcev zeber, bivšim članom Gorenja Momirjem Ilićem.

Odlični strelec Momir Ilić je eden iz vrste igralcev s področja nekdanje Jugoslavije, ki so v Gorenju opravili srednjo šolo rokometa in se podali na višjo raven. Na fakulteto se je Ilić odpravil v Bundesligo. Najprej k Gummersbachu, zdaj je v Kielu, evropskem prvaku, ki v nedeljo prihaja v dvorano Zlatorog. Srbski levi zunanji ne skriva, da se mu je Slovenija močno zasidrala v srce. Več kot soigralci ve tudi o Celju Pivovarni Laško, saj redno prebira tukajšnje medije.

Tekma s Kielom bo nedvomno posebna tudi za Zvonimirja Serdarušića, ki je pri zebrah preživel desetletje in pol. Momir Ilić pa ne razmišlja v smeri, da bi odstop Noke s selektorskega mesta utegnil pretresti tudi klubske strukture: "Morda bo to porajalo celo večji motiv."

"Morda ima kdo drugačno mnenje, ampak jaz vem, da ima Celje odlične posameznike in kolektiv in da moštvo dobro dela," se ostrine Zlatorogovih rogov zaveda Ilić. V celjski prid gre tudi teza, da slabše kot v Barceloni pivovarsko moštvo praktično ne more igrati. "Barcelona je izkoristila napake Celja, ki ni bilo dovolj zbrano. Prepričan sem, da bo tekma z nami povsem drugačna in zelo negotova," nadaljuje Ilić in z argumentom kakovostne fizične pripravljenosti zavrača namig, da bi ozek nabor igralcev, ki jih v ogenj pošilja Zvonimir Serdarušić, utegnil biti manko Celja. Opozarja pa na nekaj drugega: "Celjani teden dni niso igrali in so imeli veliko časa za pripravo. Mi pa smo imeli derbi proti Flensburgu, ki je bil negotov do 50. minute." Zebre so sicer slavile s 37:31, trenutno pa so druge na bundesligaški lestvici.

Ilić se vedno rad vrača v Slovenijo, kjer je igral med letoma 2004 in 2006 in kjer si v prihodnje želi ustvariti tudi dom. "V Sloveniji sem napravil velik rokometni korak, z Gorenjem sem igral tudi v Ligi prvakov. Večkrat sem že dejal, da bi v Sloveniji rad živel. Ima vse – tako morje kot smučišča. Večkrat sem smučal v Kranjski Gori. Niti slučajno ni izključeno, da bom še kdaj zaigral v kakem slovenskem klubu," zagotavlja Moša, kot ga kličejo prijatelji.

Tekma s pivovarji bo za Ilića več kot le običajno merjenje moči s katerokoli ekipo. Če odštejemo čustva do Slovenije in Slovencev, tudi zaradi soigralcev iz srbske reprezentance: "Alem Toskić in Momir Rnić sta moja dobra prijatelja. Vesel sem, da se bomo videli. Ampak na tekmi popuščanja za prijatelje ne bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.