Šport
11 ogledov

Iličić in Sarma do ugodnih izidov

Gervinho, Roma EPA
V šestnajstini finala Lige Evropa se je vroči dvoboj v Rimu končal brez zmagovalca. Inter in Fiorentina sta v gosteh iztržila remi.

Tekma v Rimu je bila že pred prvim sodnikovim žvižgom v središču pozornosti. Navijači Feyenoorda so namreč pustošili po rimslih ulicah in se tudi spopadli s policijo, župan italijanskega glavnega mesta Ignazio Marino pa je po neljubih dogodkih mesto opisal kot "ranjeno in opustošeno." 

Tudi na zelenici se dvoboj ni izšel po željah Rimljanov. Ti so bili zlasti v prvem polčasu precej boljši od Nizozemcev, po zadetku Yaa Gervinha pa so sinovi volkulje tudi povedli. Reprezentantu Slonokoščene obale je pred gol izjemno podal Vasilis Torosidis. Nekdanji nogometaš Arsenala bi se sicer še dvakrat lahko vpisal med strelce, a je zapravil izjemni priložnosti.

Kazen za zamujeno je prišla na začetku drugega polčasa. Po podaji z desne strani je z glavo izjemno streljal Lex Immers, ki pa mu je s fantastično parado zadetek preprečil vratar Łukasz Skorupski. Poljak je žogo še uspel odbiti v vratnico, nato pa je do nje prišel Kazim Richards in jo poslal v mrežo. Sodniki so storili veliko napako saj je bil slednji ob strelu Immersa v prepovedanem položaju.

Roma se po izenačenju dolgo ni pobrala, izjemno nevarna pa je bila v zadnjem delu dvoboja. Rezervist Seydou Doumbia je v eni sami minuti z bližine dvakrat zgrešil skoraj nemogoče, strel Torosidisa pa je vratar Kenneth Vermeer nekako le uspel ubraniti.

Z zmagama v gosteh so velik del posla opravili Brugge, Zenit, Napoli in Everton, le z malo možnostmi za naprdovanje pa je ostal lizbonski Sporting, ki je v Ligi prvakov igral v isti skupini kot Maribor. Z dvema goloma ga je pokopal v zadnjem času izjemni Wolfsburgov napadalec Bas Dost.

Inter brez Sarme zapravil prednost

Do neodločenega izida sta prišla tudi oba "slovenska" kluba z Apeninskega polotoka, Inter in Milan sta remi iztržila v gosteh. Samir Handanović je tokrat sicer obsedel na klopi Interja, ki je gostoval pri Celticu. Črno-modri so povedli že v 4. minuti, ko je Xherdan Shaqiri najprej poizkusil s strelom od daleč, nato pa je odbito žogo le pospravil v mrežo. Že v 13. minuti se je po kotu v kazenskem protoru domačih najbolje znašel Rodrigo Palacio in poskrbel za 0:2.

A visoko vodstvo gostje niso uspeli obdržati, od 24. do 26. minute so namreč prejeli dva zadetka. Stuart Armstrong je zadel na svojem evropskem debiju po povratni podaji Adama Matthewsa, 22-letni vezist pa je bil v veliki meri zaslužen tudi za izenačenje. V dvoboju z Armstrongom je lastno mrežo namreč zatresel Hugo Campagnaro. Vseeno je Inter na glavni odmor odšel s prednostjo, tik pred koncem prvega polčasa je svoj drugi gol zabil Palacio. Argentinec je izkoristil napako domačega vratarja Craiga Gordona, ki je slabo ocenil let žoge.

Dolgo je kazalo na zmago Italijanov, nato pa je Šved John Guidetti v 93. minuti ujel podajo Liama Hendersona in jo poslal v mrežo za končnih 3:3.

Tottenham, Fiorentina | Avtor: EPA EPA
Iličiću le nekaj minut

Tudi Fiorentina je prišla do ugodnega izida. Vijoličasti so se na gostovanju pri Tottenhamu sicer hitro znašli v zaostanku, ko je zadel sicer v tej sezoni povsem razglašeni Roberto Soldado, a je nato za izenačenje poskrbel Jose Maria Basanta. Vratar Spursov Hugo Lloris je sicer zaustavil prosti strel gostov, a je žoga nato padla pred Argentinca.

Domači so v zaključku prvega polčasa zatresli še okvir vrat, za las je bil nenatančen Nacer Chadli. Drugih 45 minut je bilo manj zanimivih, nekaj priložnosti pa je dobil za dokazovanje tudi Josip Iličić. Ta je v igro vstopil šele v 85. minuti. Jasmina Kurtića pri Fiorentini sploh niso prijavili za izločilne boje v Ligi Evropa.

Villarreal, kjer že celotno sezono zaradi poškodbe ne igra Bojan Jokić, je gostil Red Bull Salzburg. Nekdanji klub Kevina Kampla je izgubil z 1:2. Mario Balotelli je v 85. minuti iz enajstmetrovke Liverpoolu prinesel zmago nad Bešiktašem.

Liga Evropa, 1/16 finala, prve tekme:

Aalborg : Club Brugge 1:3 (0:2)
Helenius 71./11-m; Oulare 25., Refaelov 29., Petersen 61./ag

Dnipro : Olympiakos 2:0 (0:0)
Kankava 51., Rotan 55.

PSV Eindhoven : Zenit 0:1 (0:0)
Hulk 64.

AS Roma : Feyenoord 1:1 (1:0)
Gervinho 22; Richards 55.

Torino : Athletic Bilbao 2:2 (2:1)
López 18., 42.; Williams 9., Gurpegui 73.

Trabzonspor : Napoli 0:4 (0:3)
Henrique 6., Higuaín 20., Gabbiadini 27., Zapata 90.

Wolfsburg : Sporting Lizbona 2:0 (0:0)
Dost 47., 63.

Young Boys : Everton 1:4 (1:3)
Hoarau 10.; Lukaku 24., 39, 58, Coleman 28.

Ajax : Legia Varšava 1:0 (1:0)
Milik 35.

Celtic : Inter 3:3 (2:3)
Armstrong 24., Campagnaro 26./ag, Guidetti 93.; Shaqiri 4., Palacio 13., 45.

Liverpool : Bešiktaš 1:0 (0:0) 
Balotelli 84./11-m

Guingamp : Dinamo Kijev 2:1 (0:1)
Beauvue 72., Diallo 75.; Veloso 19.

Sevilla : Borussia (M) 1:0 (0:0)
Iborra 70. 

Villarreal : Salzburg 2:1 (1:0) 
Uche 32., Čerišev 54.; Soriano 48./11-m

Anderlecht : Dinamo Moskva 0:0 

Tottenham : Fiorentina 1:1 (1:1) 
Soldado 6.; Basanta 36.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.