Šport
69 ogledov

Iličić zabil Handanoviću

Josip Iličić EPA
V 6. kolu je po Juventusu poraz doživel tudi Milan. Rdeče-črni so klonili na gostovanju pri Genoi. V večerni tekmi je brez točk ostal še doslej vodilni Inter, ki ga je ugnala Fiorentina.

Fiorentina je z zmago na San Siru (1:4) Inter ujela po točkah (15), toda vodi v Serie A zaradi boljše razlike v zadetkih. Josip Iličić je na začetku tekme z bele točke izkoristil napako Samirja Handanovića, nato pa zrežiral še dva zadetka gostov. 

Že ob koncu druge minute je Handanović po povratni podaji slabo sprejel žogo, kar je izkoristil Nikola Kalinić. Hrvat je do žoge prišel pred Ljubljančanom, slednji je zamudil in napadalcu omogočil, da je s padcem izsilil enajstmetrovko. To je zanesljivo izkoristil Handanovićev reprezentančni kolega Iličić. Po obdobju enakovredne in živahne igre je Fiorentina v 18. minuti podvojila svoj naskok. Spet je bil v glavni vlogi Iličić, tokrat je silovito sprožil z 22 metrov, Handanović je žogo z dobro parado odbil v zrak, pri njej pa je bil prvi Kalinić in jo porinil čez črto, čeprav bi najbrž vseeno končala v mreži.

A šokov za navijače Interja še ni bilo konec. V 23. minuti je Marcos Alonso zlahka prebil Ivana Perišića na levi in z ostro podajo pred vrati zaposlil Kalinića, ta je v padcu iz bližine še povišal prednost "viole". Še slabše je za Milančane kazalo v 31. minuti. Po dolgi globinski žogi in lapsusu v obrambi Interja je Kalinić stekel sam proti golu, s hrbta ga je oviral João Miranda in kot zadnji igralec obrambe prejel neposreden rdeči karton. Nerazzurri so tudi po izključitvi skušali igrati napadalno, v 36. minuti bi po odbiti žogi z roba kazenskega prostora lahko bolje zaključil Geoffrey Kondogbia. Fiorentina je bila v zaključku polčasa nevarnejša, toda izid se do odmora ni več spremenil.

Drugi polčas so s pobudo začeli Toskanci. Handanovića je po dvojni podaji z Iličićem preizkusil  Milan Badelj. V 61. minuti pa je za Inter posijal žarek upanja. Alex Telles je poslal prosti strel z leve, Mauro Icardi je z glavo zadel vratnico, nato pa prvi prišel do svoje odbite žoge in jo zatlačil v mrežo. Fiorentina se ni zmedla in je še naprej nadzirala dogajanje na sredini igrišča, zmago pa je potrdila v 76. minuti. Spet je bil režiser Iličić, njegova podaja je Kaliniću omogočila, da je dokončal svoj hat-trick in poskrbel za prešerno veselje med gostujočimi navijači.

Milan grozil z desetimi, a bil poražen

Mario Balotelli | Avtor: EPA EPA
AC Milan je z desetimi nogometaši na zelenici utrpel tretji poraz sezone Serie A, Genoa pa je na domačem Stadiu Luigi Ferraris na prvi nedeljski tekmi prišla do sladke zmage nad nekdanjim trenerjem in igralcem mestnega tekmeca Sampdorie Sinišo Mihajlovićem.

Blerim Džemaili je s prostega strela po zaslugi odboja ukanil nemočnega Diega Lópeza v deseti minuti, pred koncem prvega polčasa pa je bil izključen še Alessio Romagnoli in Milančane je čakalo težko delo v drugih 45 minutah. Milan je kljub igralcu manj v drugem polčasu zaigral bolje, še zlasti je bil nevaren Mario Balotelli, ki je lepo priložnost pripravil tudi Luizu Adrianu. Balotelli, ki ga je s tribun spremljal selektor Antonio Conte, je z rdeče-črnimi pritiskal za morda celo zasluženo izenačenje, do katerega pa ni prišlo.

Stare zasluge ne štejejo, Allegri pred odhodom

Že v soboto je nov poraz doživela stara dama. "Nisem zaskrbljen," je odgovoril 48-letni Massimiliano Allegri na vprašanje o bližajočem se prisilnem odhodu s klopi Juventusa, od katerega je bil boljši Napoli (2:1). Juve sezone tako slabo ni odprl v zadnjih 45 letih, v prvenstvu je zmagal le enkrat in poleg treh porazov še dvakrat remiziral. Allegri bi lahko kaj hitro dobil odpoved, če v sredo v Torinu izgubi s Sevillo, trdi Tuttosport.

Ni važno, da je v prejšnji sezoni osvojil prvenstvo in pokal, da je Juve igral finale Lige prvakov ter da belo-črne zdaj pestijo tudi številne poškodbe - za okrepitve je namreč Allegri zapravil kar 127 milijonov evrov.

Serie A, 6. kolo:

Roma : Carpi  5:1 (3:1)
Manolas 24., Pjanić 28, Gervinho 31., Salah 51., Digne 68.; Borriello 34.

Napoli : Juventus  2:1 (1:0)
Insigne 26., Higuain 62.; Lemina 63.

Genoa : Milan  1:0 (1:0)
Džemaili 10.

Bologna : Udinese  1:2 (1:0)
Mounier 31.: Badu 61., Zapata 85.

Verona : Lazio  1:2 (1:0)
Helander 33.; Biglia 63./11-m, Parolo 86.

Sassuolo : Chievo  1:1 (1:1)
Defrel 3.; Paloschi 24.

Torino : Palermo  2:1 (1:0)
Gonzalez 44./ag, Benassi 48.; Gonzalez 71.

Inter : Fiorentina  1:4 (0:3)
Icardi 60.; Iličić 4./11-m, Kalinić 18., 23., 76.

Ponedeljek:
Frosinone - Empoli
Atalanta - Sampdoria

Lestvica:
1. Fiorentina 15
2. Inter 15
3. Torino 13
4. Sassuolo 12
5. Lazio 12
6. Roma 11
7. Chievo 11
8. Sampdoria 10 (-1)
9. Napoli 9
10. Milan 9
11. Atalanta 8 (-1)
12. Palermo 7
13. Udinese 6
14. Genoa 6
15. Juventus 5
16. Empoli 4 (-1)
17. Verona 3
18. Bologna 3
19. Carpi
20. Frosinone 1 (-1)

                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
   
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.