Šport
24 ogledov

Ilka hitrejša od Tine in Lindsey

Maze Kranjska Gora zlata lisica slalom Boštjan Tacol
Avstrijka Elisabeth Görgl je bila najhitrejša na prvem treningu smuka za svetovni pokal v St. Moritzu. Drugi čas je postavila Italijanka Elena Fanchini, ki je zaostala 39 stotnik sekunde, tretja pa je bila Američanka Julia Mancuso (+0,67). Najboljša Slovenka je bila Ilka Štuhec na 20. mestu (+2,28).

Karavana svetovnega pokala za ženske se je preselila v švicarski St. Moritz, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu tri tekme, dve superkombinaciji in smuk. Smučarke so v sredo že preizkusile 2521 metrov dolgo progo Engiadina. Na startu je bilo 69 smučark, med njimi tudi štiri Sovenke, ki bodo nastopile tudi na sobotni smukaški tekmi.

O Tini: Lovše se je zavil v molk

Najvišje uvrščena je bila Ilka Štuhec, ki je postavila 20. čas vožnje, Tina Maze je zasedla 25. mesto (+2,43), Maruša Ferk je bila 40. (+3,04), Vanja Brodnik pa proge ni izpeljala do konca. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Američanka Lidsey Vonn, je dosegla 28. čas (+2,52).

Smučarke se bodo za smukaške točke pomerile v soboto ob 10.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.