Šport
40 ogledov

Ilka Štuhec do izida kariere

Ana Drev velelslalom Semmering EPA
Smučarke so se še drugi dan zapored merile na veleslalomu v Semmeringu. Tekmo je zaznamovalo močno sneženje, še drugič zapored je slavila Američanka Mikaela Shiffrin. Do točk sta prišli dve Slovenki.

Američanka Mikaela Shiffrin je ubranila vodstvo po prvi vožnji in prišla do svoje druge veleslalomske zmage v dveh dneh (2:09.40), sicer pa tretje v karieri. Druga je bila Francozinja Tessa Worley (+0,15), tretja pa Nemka Viktoria Rebensburg (+0,18).

Ilka Štuhec je z 22. (+2,29) mestom prišla do svoje najboljše uvrstitve v karieri v veleslalomu, dve poziciji za njo se je zvrstila Ana Drev (+2,59), ki se v zahtevnih pogojih ni znašla. Tina Robnik in Katarina Lavtar sta bili prepočasni za finale.

Dve Slovenki do finala

Ob prvem nastopu Ane Drev (s številko 3) je vodila Viktoria Rebensburg. Najboljša slovenska veleslalomistka je, v močnem sneženju, precej zaostala za Nemko (+1,05).

Po nastopu elitne sedmerice je vodila Američanka Mikaela Shiffrin, pred Rebensburgovo si je privozila osem stotink prednosti. Drevova je zasedala šesto mesto (+1,13), po nastopu najboljše trideseterice pa je bila 13., enako uvrstitev je držala po koncu prve vožnje.

Ilka Štuhec je ob nastopu s številko 32 v cilju zasedla 28. mesto (+2,19), do konca pa jo je prehitela le še ena smučarka, tako da je ujela finale.

Katarina Lavtar je bila prepočasna za finale (+2,59) s 36. mestom, enaka usoda je doletela Tino Robnik (+2,25) z 31. mestom.

Drevova za rojakinjo

V drugi vožnji je Štuhčeva nastopila solidno in v veliki količini novozapadlega snega pridobila nekaj mest. Na koncu je bila 22. (+2,29), kar je zadostovalo za njeno najboljšo veleslalomsko uvrstitev v karieri.

Drevova je že v zgornjem delu zapravila vso prednost pred ob njenem nastopu vodilno Kanadčanko Marie-Michele Gagnon, v spodnjem delu pa naredila še eno večjo napako in zaostala tudi za Ilko Štuhec. Osvojila je končno 24. mesto (+2,59).

Za vodilno trojico (Shiffrin, Worley, Rbensburg) so se zvrstile Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0,23), Avstrijka Stephanie Brunner (+0,38), Švicarka Lara Gut (+0,57) in Gagnonova (+0,59).

Veleslalom, Semmering:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.