Šport
22 ogledov

Ilka Štuhec zlata v smuku

stuhec_dmj Žurnal24 main
V španskem Formigalu poteka mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Za velik uspeh slovenskega smučanja je poskrbela Ilka Štuhec, ki je osvojila zlato medaljo v smuku.
 
 

Že na treningu sem videla, da sem zelo dobro nastopila na tej progi, danes sem le še popravila napake.

Ilka Štuhec

 
Sedemnajstletna Mariborčanka Ilka Štuhec ( Branik ) je na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, ki poteka v španskem Formigalu , osvojila zlato medaljo v smuku . Med smučarji je bil v tej disciplini najboljši Slovenec Boštjan Kline na 28. mestu. Preostali Slovenki Vanja Brodnik in Maruša Ferk sta odstopili. Na 41. mestu je tekmo končal Jan Debeljak , 46. med 63 uvrščenimi pa je bil Patrick Jazbec .


Ilka Štuhec je dvema zlatima medaljama iz Altenmarkta, dodala še eno v Formigalu. © Dejan Mijović

 
"Nič kaj drugače ni bilo, kot na drugih tekmah. Proga je bila glede na vreme, saj je temperatura krepko presegla ledišče, v zelo dobrem stanju; organizatorji so se zelo potrudili. Že na treningu sem videla, da sem zelo dobro nastopila na tej progi, danes sem le še popravila napake. Ta zmaga je zame spodbuda za naslednje tekma, čeprav moram reči, da nimam treme in ne čutim bremena pritiska," je dejala Štuhčeva, prepričljiva zmagovalka. Bila je že mladinska svetovna prvakinja leta 2007 v Altenmarktu , ko je osvojila zlati medalji v slalomu in kombinaciji, bila je deveta v smuku in 14. v veleslalomu. Lani je bila prva v slalomu in veleslalomu tudi na evropskih olimpijskih dnevih mladih v španski Jaci ter na slovenskem prvenstvu v smuku in superveleslalomu.

Za Štuhčevo je bila s šestimi desetinkami zaostanka druga Švicarka Lara Gut , tretja pa Nemka Viktoria Rebensburg , ki je zmagala že v soboto na prvi tekmi SP, na superveleslalomu; Ferkova je bila tedaj šesta, Štuhčeva pa sedma.

Med smučarji je naslov prvaka v smuku osvojil Italijan Hagen Patscheider pred Norvežanom Eianom Sandvikom in Švicarjem Jonasom Fravijem .

V sredo, 27. februarja, bo na programu četrta disciplina mladinskega svetovnega prvenstva, moški slalom. Dan pozneje sta na programu superveleslalom za fante in slalom za dekleta, zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva, 29. februarja, pa še oba veleslaloma.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.