Šport
371 ogledov

Ima pogodbo za 75 milijonov, a on počne tole

Print Screen
Ameriški zvezdnik lige NFL je na kocko postavil svojo kariero, zdravje in celo življenje.

Zvezdnik ameriškega nogometa Josh Norman, branilec Washington Redskins, s katerimi ima sklenjeno petletno pogodbo v vrednosti 75 milijonov dolarjev, se je nedavno udeležil znamenitega festivala San Fermin v Pamploni, kjer je sodeloval v tradicionalnem teku pred biki. 

Josh Norman Norec! Šport Eden največjih zvezdnikov NFL-a v Pamploni preskakuje bike (video)

Ker tekanje po ulicah, ki je tudi tokrat terjalo na desetine žrtev, ni potešilo njegove sle po adrenalinu, se je udeležil še "zabave" v areni, kjer je dvakrat preskočil razjarjenega bika. Posnetki enega največjih zvezdnikov ameriškega nogometa so hitro obkrožili svet, številni navijači in uporabniki spleta pa so bili nad njegovim početjem precej ogorčeni.

Marsikdo težko razume, zakaj 31-letnik na tako nespameten način ogroža svoje zdravje in nenazadnje tudi življenje, saj je tovrstno početje lahko smrtno nevarno. Da ne omenjamo nevarnost hudih poškodb, ki bi lahko v trenutku končale njegovo uspešno kariero.

Posnetek je sprožil ugibanja, kako bo na vse skupaj reagirala njegova ekipa in ali mu pogodba dopušča tovrstna adrenalinska sproščanja. Profesionalni športniki imajo v pogodbah pogosto klavzule, ki prepovedujejo udejstvovanje v športnih panogah, pri katerih obstaja velika nevarnost poškodb, vprašanje pa je, ali omenjena določila sploh predvidevajo tako nenavadne primere, kot je tek pred biki.

Zanimivo je, da se moštvo Washington Redskins, ki mu je samo v lanski sezoni izplačalo kar 11 milijonov dolarjev, na posnetek sploh (še) ni odzvalo. Tudi Norman v preskakovanju bikov ne vidi prav nič spornega, vsem kritikom pa sporoča: "Spoprijel sem se z izzivom, s katerim se večina ljudi ne bi. Treba je rasti iz leta v leto. Letos sem naredil velik korak. Ali bi raje živeli in umrli ali bi raje umrli, ne da bi sploh živeli?"

"Lahko stopim skozi vhodna vratar, sedem v avtomobil in doživim nesrečo. Čeprav sem na varnem. Lahko si na treningu strgam kolenske vezi. Čeprav sem na varnem. Zakaj je takšen problem, če tečem z biki, počnem nekaj razburljivega, povrhu vsega pa pri tem še uživam in naravnost blestim? Tega res ne razumem. To sem želel početi in res sem užival. Ali se zavedam tveganja? Seveda. Drugače tega ne bi počel," je dodal.

Potrdil je, da je bil po objavi posnetka v stikih s predstavniki moštva, a zatrdil, da niso imeli nobenih pripomb. "Zavedajo se, da imam rad takšne reči in da ne bom sprejel tveganja, ki bi lahko ogrozilo naše moštvo," je pristavil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Dare to fly DK🦇🦇”

A post shared by Josh R. Norman (@jno24) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.