Šport
13 ogledov

"Imamo res lepe možnosti"

Selektor Harrington je optimističen o možnostih Slovenije. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Začenja se hokejsko prvenstvo, kjer bo Slovenija skušala priti v elito. "Imamo lepe možnosti. Ekipa je dobra, prednost domačega ledu bi nam lahko prišla še kako prav," napoveduje selektor John Harrington.

G. Harrington, verjamete, da se lahko Slovenija spet uvrsti v elitno skupino svetovnega hokeja?
Za to imamo kar lepe možnosti. Ekipa je res dobra, prednost domačega ledu pa bi nam lahko prišla še kako prav. Kljub temu bo treba igrati tekmo za tekmo, saj si spodrsljajev na posameznih dvobojih ne smemo privoščiti. Vsakega tekmeca bomo spoštovali.

Katere šibke točke ste odpravljali v zadnjih dneh pred začetkom prvenstva?
Fantje so res trdo trenirali. Predvsem menim, da morajo naši branilci igrati bolj preprosto. Ne smejo se vedno vračati za gol in poskušati organizirati napada. Velikokrat se zgodi, da imamo plošček ob modri črti, a se nato vračamo nazaj. Treba je kreniti v drugo smer.

Opravili so dobro delo, igrajo trdo in s srcem.
Harrington o novincih
Na zadnji tekmi proti Dancem ste šepali predvsem pri igri z igralcem več in igralcem manj ...
Tako je. Tudi na tekmi z Japonsko smo prejeli gol z igralcem manj, neučinkoviti pa smo bili ob igralcu več. Danci so nam v sredo dali dva zadetka ob številčni premoči. Na prvenstvu bomo morali v takšnih rezmerah igrati precej bolje. Tudi temu smo se posvečali na zadnjih treningih.

S kakšno miselnostjo se boste lotili Poljakov?
Reprezentatje so navdušeni, da bodo lahko igrali pred domačim občinstvom, vendar morajo razumeti, da ne smejo početi reči, ki presegajo njihove zmožnosti. Menim, da smo že pokazali, da lahko dobro igramo v tekmečevi obrambni tretjini, ne smemo pa izgubljati ploščka na poti do tja in s tem omogočati protinapadov.

V izbrani vrsti je tokrat kar nekaj mladih igralcev. Ste zadovoljni z njimi?
Opravili so dobro delo, igrajo trdo in s srcem. Predvsem bodo na tekmah morali prispevati tudi nekaj v napadu. Proti Dancem je tako zadel Boštjan Goličič. Ti mladi fantje v ekipo prinašajo veliko navdušenja, dobro so se vklopili. Tako je prav, saj bodo v nekaj letih nosilci slovenskega reprezentančnega hokeja.

Od mladeničev ste še posebej čakali na prihod Jana Muršaka. Se je izplačalo čakati?
Da. Je dober igralec in v napadu je lahko izjemno koristen za to ekipo. Za sabo ima tudi uspešno sezono v dresu ekipe Grand Rapids. Zadovoljen sem s tem, kar je pokazal v prvem napadu skupaj z Marcelom in Davidom Rodmanom. Vem, da se veseli nastopov pred domačimi gledalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.