Šport
22 ogledov

"Imeli srečo, da je Hebar zadel"

Žurnal24 main
Prvi večni hokejski derbi v letošnji sezoni so po podaljšku s 4:3 dobili igralci Olimpije. Pomemben delež sta k zmagi prispevala Andrej Hebar, zabil odločilni zadetek, in branilec Žiga Pavlin.

Nabito polna dvorana Tivoli in soliden start Tilie Olimpije in Acroni Jesenic v letošnjo sezono lige Ebel sta napovedovala napet in izenačen prvi večni derbi, kar se je tudi uresničilo. V sicer ne preveč kvalitetni hokejski predstavi s kar lepim številom napak ni manjkalo borbenosti na obeh straneh. Na koncu so imeli kanček več sreče Ljubljančani, ki so slavili z zadetkom Andreja Hebarja, ki je še lansko leto zastopal železarske barve.

Prvi junak je po srečanju poudaril pomembnost zmage na večnem derbiju in dodal: "Lepo je videti pol Tivoli. Lep večer je za nami, cela ekipa je zadovoljna. Upam pa, da bomo čim več tekem zmagali tudi v gosteh." Hebi ob zmagovitem zadetku, ki ga je zabil v mrežo kluba, kjer je preživel tri leta ni občutil posebnih občutkov. O številnih kaznih pa je dejal: "Dogaja se nam, da v tretji tretjini začenjamo delati preveč neumnih prekrškov. Morda je to zaradi prevelike želje. To bo potrebno odpraviti."

Žiga Pavlin je tudi tokrat opravil garaško delo v obrambi. "Derbi je lepo zmagati, sploh pred takimi navijači, ki mislim, da smo se jim oddolžili z zmago," je sprva dejal visokorasli branilec, ki ne vidi razloga, zakaj so po srečanju proti Medveščaku tudi tokrat izenačujoči zadetek prejeli v zadnjih sekundah  tretjega dela: "Ne vem, zakaj se nam to dogaja. Trener opozarja, da moramo igrati enako kot v prvih dveh tretjinah. Mi pa se kar pomaknemo v svojo obrambno tretjino in čakamo, da bo konec tekme ter poskušamo zadržati prednost gola, kar se je izkazalo, da ni dobro," je dejal Pavlin in v isti sapi nadaljeval: "Še vedno smo se opekli. Tokrat smo imeli srečo, da je Hebar dosegel zadetek, toda to se nam ne sme dogajati. Mi moramo igrati celotno srečanje in ne samo 50 minut."

Olimpija je po zmagi proti Jesenicam večne tekmece tudi prehitela na lestvici in je zdaj na tretjem mestu. "Začetek sezone je dober. Škoda izgubljene točke proti Medveščaku, ostale tekme pa smo odigrali solidno. Točke moramo nabirati predvsem doma in poskušati koga presenetiti v gosteh kot smo Linz in mislim, da bo to čisto v redu," pa je za konec oceno dosedanjega dela lige Ebel podal Žiga Pavlin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.