Šport
27 ogledov

Incidenti: nad Hrvate s sekirami!

hrvaška rokomet ćupić Reuters
V torkovih večernih incidentih v Novem Sadu in okolici je bilo poškodovanih več navijačev hrvaške rokometne reprezentance, ki so zapuščali popoldansko tekmo proti Franciji. Na njihove avtomobile so neznanci metali kamenje, enega Hrvata so na bencinski črpalki zabodli, enemu pa so razbili vetrobransko steklo ... s sekiro!

"Nekdo s kapuco na glavi je skočil na moj avto in mi zaril sekiro v vetrobransko steklo! Še sreča, da sem ostal zbran in nisem izgubil nadzora nad vozilom, tako da sem se ga nekako otresel in pobegnil," je po čudaškem incidentu na obrobju mesta pri naselju Veternik razlagal navijač iz Osijeka. V Novem Sadu in okolici je bilo po nedeljski tekmi med Hrvaško in Francijo še kako vroče, saj so neznanci razbijali avtomobile s hrvaškimi registrskimi tablicami, zabodenega Hrvata na bencinski črpalki v Rumi (okrog 30 kilometrov od Novega Sada) pa so morali prepeljati na urgenco.

Slovenija za drugo zmago ugnala Madžare

Nekaj manjših (in večjih) pretepov med obema klanoma navijačev so zabeležili tudi po drugih mestih v Vojvodini. Na omenjeni bencinski črpalki so zažgali kombi hrvaških navijačev, po tem pa je prišlo do pretepa, v katerem so se vihtele palice in opeke, stanje zabodenega navijača pa naj bi bilo za zdaj stabilno.

Kljub poostrenemu policijskemu nadzoru so po 20. uri kamenjali kolono hrvaških avtomobilov, jeklene konjičke pa so Hrvatom "preuredili" tudi na nekem novosadskem parkirišču. "Videla sem navijače Hrvaške, kako bežijo iz avtomobilov in držijo roke čez glavo. Kamni so padali kot dež. Če nihče ni bil resneje poškodovan ali ni celo umrl, potem je to res prava sreča," je dejala ena izmed prič.

Na mesta incidentov so hitro prišle policijske in reševalne enote, večina navijačev pa je na srečo utrpela zgolj lažje poškodbe, ki so jim jih oskrbeli na urgenci. Po informacijah Pressa naj bi policija že prijela več kot deset oseb, še več pa naj bi jih pripeljali na informativne pogovore. Na internetu krožijo številne fotografije zamaskiranih skupin, ki v rokah držijo ukradene hrvaške transparente.

Hrvati vse prej kot nedolžni

V hali Spens je torkovo tekmo Hrvaške spremljalo okrog štiri tisoč navijačev. Srbski mediji poročajo o številnih incidentih že med samo tekmo, saj naj bi organizatorji opazili, da nekateri navijači žalijo prostovoljce v dvorani, le dva dni prej pa so napadli dečka v kostumu maskote prvenstva. Hrvati naj bi Srbe provocirali tudi z glasnim skandiranjem "Kdor ne skače pravoslavec ..."

Komentarjev 1
  • boško 14:10 25.januar 2012.

    primitivci, te še dolg dolg ne bodo pršli v evropo