Šport
117 ogledov

Indijanci olajšali ognjeni krst novemu trenerju

chicago blackhawks Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL so na vseh petih tekmah večera zmagali gostitelji.

Še največ dela so imeli Chicago Blackhawks, ki so za šele drugo zmago v sezoni po podaljšku ugnali Nashville Predators z 2:1. Derek King je uspešno prestal prvo tekmo na klopi domačih, ko je Alex DeBrincat zadel po 37 sekundah dodatnega dela igre.

Vancouver Canucks so ugnali Dallas Stars s 6:3. J.T. Miller je dosegel dva gola, Quinn Hughes pa tri podaje ob številčni prednosti igralca več na ledu, Bo Horvat in Elias Pettersson pa sta za drugo zaporedno zmago Vancouvra dodala po gol in dve podaji.

Canucks so 24. med 32 moštvi v ligi, mesto pred Los Angles Kings Anžeta Kopitarja, ki jih v noči na torek po slovenskem času v Torontu čakajo Maple Leafs, sedmi ta čas v ligi.

Hokejisti Detroit Red Wings so premagali Vegas Golden Knights s 5:2, tak je bil tudi izid dvoboja med Minnesoto Wild in gostujočimi New York Islanders, Anaheim Ducks pa so bili boljši od St. Louis Blues s 4:1.

Chicago je kljub zmagi ostal na predzadnjem mestu lige, a se je s šestimi točkami izenačil z Montrealom in ima tri točke več od zadnje Arizone. Kings, Vancouver in Pittsburgh pa imajo po 11 točk in so točko za Vegasom. Ta je doživel šesti poraz in ima prav toliko zmag.

Pius Suter in Tyler Bertuzzi sta dosegla po gol in podajo za rdeča krila, vratarja Thomasa Greissa (38 obramb) pa sta premagala Nicolas Roy in Jonathan Marchessault, ko mu je v začetku zadnje tretjine podal prav Roy.

Minnesota je goste iz New Yorka Islanders dotolkla s štirimi goli v zadnji tretjini, ko sta Ryan Hartman, ki je izenačil na 2:2, in Brandon Duhaime zadela v razmaku dveh minut in sekunde, Jonas Brodin v predzadnji in Matt Dumba v zadnji minuti pa sta plošček poslala v prazno mrežo. Finskega vratarja Kaapoja Kahkonena (19 obramb) v domačih vratih je premagal le Anders Lee, obakrat je podal Mathew Barzal.

V Anaheimu je Troy Terry z golom za Ducks prišel do enajste tekme v nizu, ko je dosegel najmanj točko, Benoit-Olivier Groulx je dosegel prvi gol v najmočnejši hokejski ligi na svetu, racmani pa so prvič zabeležili štiri zmage v nizu po decembru 2018.

Minnesota je na petem mestu lestvice prehitela Blues, ki so na čelu štirih ekip s po 15 točkami, kolikor jih ima med njimi na začelju deveti Anaheim. Otočani, po sedmih tekmah so prvič ostali brez točke, so na 18. mestu po točkah izenačeni ekipo iz Las Vegasa.

Izidi:
Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights  5:2
Chicago Blackhawks - Nashville Predators  2:1 (podaljšek)
Anaheim Ducks - St. Louis Blues           4:1
Minnesota Wild - New York Islanders       5:2
Vancouver Canucks - Dallas Stars          6:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.