Šport
36 ogledov

Indijanci ukrotili Divjake, Montreal znižal

Jonathan Toews chicago blackhawks Profimedias
Hokejisti Chicaga so se uvrstili v finale zahodne konference severnoameriške lige NHL, potem ko so tudi na četrti tekmi premagali Minnesoto. V St. Paulu so zmagali s 4:3.

V Chicagu so domači povedli z 2:0 prek Brenta Seabrooka in Andrewa Shawa, Erik Haula pa je še v prvi tretjini znižal na 1:2. V tretji tretjini sta najprej Patrick Kane in Marian Hossa Chicago popeljala na 4:1, Jason Pominville in Nino Niederreiter pa sta le ublažila poraz.

"Ne razmišljamo o tem, da bi bili nekaj posebnega. Če smo prejšnjo tekmo igrali dobro, si želimo naslednjo še bolje. Če smo igrali slabo, to pozabimo in se ne smilimo sami sebi. Poskušamo se vrniti v prave tirnice in poskrbeti, da se slaba igra ne ponovi," je ameriškim medijem povedal Kane, ki je ob zadetku prispeval še podajo.

"Fantje hočejo biti uspešni, iščejo pot do zmage in si želijo postati prvaki," pa je dodal trener Joel Quenneville. Eden tistih, ki so imeli veliko zaslug, pri napredovanju Chicaga, je bil tudi vratar Corey Crawford, ki je na tekmi zbral 34 obramb, v seriji pa je obranil 124 od 131 strelov oziroma 94,7 odstotka vseh poskusov Minnesote. Chicago zdaj čaka boljšega iz dvoboja med Anaheimom in Calgaryjem. Trenutno vodi prvi z 2:1 v zmagah.

Na drugi strani je bilo v vrstah Minnesote nekaj razočaranja. "Občutek je tak, kot da smo zapravili to sezono. Imeli smo priložnost, igrali smo dober hokej v rednem delu in to potrdili v prvem krogu končnice. Toda vse skupaj ni bilo dovolj v drugem krogu," je potarnal Pominville.

V drugem dvoboju pa se je kanadska ekipa, ki je sredi druge tretjine vodila že s 5:0, izognila izpadu, potem ko je Max Pacioretty prispeval gol in dve podaji, P.K. Subban pa dve podaji. "To so tekme, na katerih bodo najboljši igralci tudi dejansko najboljši. Soočaš se z izpadom in moraš biti tisti, ki naredi razliko," je povedal Subban.

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Vzhod:

Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 2:6 /3:1/

Zahod:

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 3:4 /0:4/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.