Šport
26 ogledov

Iniesta najboljši med najboljšimi

Andres Iniesta Euro 2012 EPA
Evropska nogometna zveza je za najboljšega igralca v nedeljo končanega 14. evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem izbrala Andresa Iniesto.

Prireditelji evropskega nogometnega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini so pripravili seznam elitne reprezentance. Po izboru Evropske nogometne zveze je najboljši igralec postal Španec Andres Iniesta, v idealni ekipi pa je 23 igralcev.

"Andrea Pirlo je ves turnir odigral sijajno za Italijo, Xavi je bil najboljši na zadnjem EP v Avstriji in Švici, tudi tukaj bi lahko bil imenovan za najboljšega, a Iniesta je bil res poseben. Pokazal je svetu, kako je videti kreativen in atraktiven nogomet. Suvereno je vodil Špance do ubranitve naslova," je dejal vodja tehnične komisije pri Uefa Andy Roxburgh.

Idealna ekipa prvenstva:

Vratarji: Gianluigi Buffon (Ita), Iker Casillas (Špa), Manuel Neuer (Nem);
Branilci: Gerard Pique (Špa), Fabio Coentrao (Por), Philipp Lahm (Nem), Pepe (Por), Sergio Ramos (Špa), Jordi Alba (Špa);
Vezni: Daniele De Rossi (Ita), Steven Gerrard (Ang), Xavi (Špa), Andres Iniesta (Špa), Sami Khedira (Nem), Sergio Busquets (Špa), Mesut Ozil (Nem), Andrea Pirlo (Ita), Xabi Alonso (Špa);
Napadalci: Mario Balotelli (Ita), Cesc Fabregas (Špa), Cristiano Ronaldo (Por), Zlatan Ibrahimovic (Šve), David Silva (Špa).

Komentarjev 1
  • bojovi 19:47 02.julij 2012.

    "Iniesta najboljši med najboljšimi"V Hollywoodskih padcih? Seveda da je! Kako pa mislite da so premagali Nizozemnsko na SP.