Šport
15 ogledov

Inline hokejisti sedmi

Za Slovenijo so zadeli Stopar, Pance (oba po dvakrat), Žemva, Bavdaž, Zupanc, Ma Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca v inline hokeju je na svetovnem prvenstvu v Bratislavi osvojila končno sedmo mesto. V svoji zadnji tekmi smo z 9:2 že drugič na turnirju premagali Avstrijo.
 
 

Težko se je bilo zbrati po včerajšnji tekmi. Na začetku igra nikakor ni stekla, a potem so se zbrali in začeli igrati. Po povišanju vodstva na 5:1 smo mirno pripeljali tekmo do konca.

Matjaž Mahkovec

 
Po četrtkovem debaklu je prišla še ena čudna, a žal že pričakovana novica od vrhovne organizacije IIHF. Po tekmi so namreč izvedeli, da igrajo za 7. mesto, a ne samo to, poraženec bi moral naslednje leto igrati v skupini B. Nemci so se ustrašili in izsilili na direktoratu, da so dobili varovalo ob morebitnem porazu z Kanado. Tekma s Kanado je bila namreč kvalifikacijska tekma za elitno skupino A. Ironično je, da so Slovenci z enim porazom sedmi, Finci z eno zmago pa šesti. Lansko leto so ob isti situaciji igrali za 5. mesto, a očitno so se letos ustrašili, da bi Finci izpadli, pa so raje določili Slovence, da opravijo posel in izključijo Avstrijo iz elitne grupe. Take poteze mečejo slabo luč na organizacijo IIHF, na pravila fairplaya in nenazadnje je sramotno do nacionalnih zvez, njihovih ljudi ter igralcev.

Slovenci so bili boljši z 9:2. © Matic Klanšek

 
Kljub slabemu vzdušju po četrtkovem porazu , se je bilo potrebno zbrati za najpomembnejšo tekmo prvenstva. Že na jutranjem treningu se je videlo, da bo tokrat drugače. Slovenija je tekmo začela spet neodločno. Mreža Avstrijcev je bila načeta v osmi minuti srečanja, ko je po povratku Vedlina iz kazenske klopi izkoristil številčno premoč ter zadel tik pod prečko. Minuto pred koncem četrtine je zadel še Pance , ki na tem turnirju res ni imel sreče, zadel je namreč 6 vratnic. Tudi lansko leto se je najmlajšemu članu "risov", ki šteje komaj 17 let, odprlo šele na zadnji tekmi. Po neumni napaki smo prejeli gol z igralcem manj. A to "risov" ni zmedlo, saj so povišali vodstvo že po dobrih 20 sekundah ter do konca polčasa zadeli še dvakrat. Slovenija je tako kontrolirala srečanje in tekmo kljub provokacijam Avstrijcev mirno pripeljala do konca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.