Šport
46 ogledov

Invalidna športnica pozirala gola

1/11
Žurnal24 main
Esther Vergeer, 29-letna Nizozemka, je relativno neznana, a vseeno ena najboljših športnic na svetu. Poškodbo hrbtenice ima od osmega leta. Zato igra tenis na vozičku, poražena pa ni bila že od 2003.

V nizu 396 zaporednih zmag je Esther Vergeer osvojila sedem OP Avstralije, pet OP ZDA, štiri OP Francije, tri zlate kolajne ima z olimpijskih iger, zelo uspešna pa je tudi v igri parov. Že deset let je prva igralka na jakostni lestvici. In ne le to – gola se je fotografirala za naslovnico ameriške revije ESPN, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

"Ko so me prvič vprašali, ali bi se fotografirala, sem odklonila. Nisem imela dovolj samozavesti. Ko pa so mi omogočili, da sama izberem fotografije, sem privolila,"
pojasnjuje Esther: "Super je, da je na naslovnici invalidna športnica. S fotografijami sem zadovoljna, čeprav so se pojavili nekateri komentarji, da niso dostojne. Prijatelji in mnogi drugi so mu dejali, da sem lahko ponosna na fotografije."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.