Šport
46 ogledov

Iranci so vrnili udarec

slovenija odbojka ep v bolgariji EPA
Na drugi pripravljalni tekmi pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Italiji in Bolgariji, je slovenska moška odbojkarska reprezentanca za zaprtimi vrati izgubila z Iranom z 2:3 (23, 23, -23, -14, -8).

Slovenski odbojkarji so drugo pripravljalno tekmo z iransko izbrano vrsto po nedeljski zmagi v Hočah v dvorani Stožice za zaprtimi vrati izgubili. Vodili so že z 2:0 v nizih, v nadaljevanju tekme pa so morali priznati premoč lanskoletnim četrtfinalistom olimpijskih iger v Riu de Janeiru in šestouvrščeni reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva na Poljskem.

Slovenski selektor Slobodan Kovač je drugi obračun z Iranom začel v nekoliko drugačni zasedbi kot v nedeljo v Hočah. Na mestu organizatorja igre je tekmo začel Dejan Vinčič, na mestu sprejemalcev sta bila Tine Urnaut in Klemen Čebulj, v bloku Alen Pajenk in Jan Kozamernik, na mestu korektorja Mitja Gasparini, medtem ko je na sprejemu kot prosti igralec igral Jani Kovačič, v obrambi pa Urban Toman. Ob boljšem servisu in učinkovitem napadu so slovenski odbojkarji na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, na servis Gasparinija pa so povedli z 19:11. Toda po drugem polminutnem odmoru iranskega selektorja Igorja Kolakovića so se gostje domačim odbojkarjem približali le na dve točki zaostanka (20:22), njihov nalet je zaustavil šele Gasparini, slovenska reprezentanca pa je do vodstva z 1:0 v nizih prišla po napaki Mirze Janpourja na servisu.

Tudi v drugem nizu so si Kovačevi izbranci pred vstopom v končnico priigrali visoko prednost (20:15), toda po treh zaporednih blokih so se jim Iranci približali le na točko zaostanka (22:23). Da do dokončnega preobrata ni prišlo, sta poskrbela Čebulj in Kozamernik. Slovenski odbojkarji so z boljšo igro nadaljevali tudi v tretjem nizu, a le do vodstva z 20:19, ko se je v njihove vrste prikradla nezbranost, kar je Irancem prineslo vodstvo z 22:20, nato pa so izkoristili tretjo zaključno žogo.

V četrtem nizu, ko je selektor Kovač v igro poslal še druge igralce, so si Iranci prvo večjo prednost priigrali do drugega tehničnega odmora. Nanj so odšli s prednostjo štirih točk, z novim asom Saeida Maroufa in še enim Milada Ebadi Pourja pa so povedli že z 20:13. Visoko prednost so tudi ohranili, boljši pa so bili tudi v tie-breaku, ki sta jo obe ekipi začeli z drugo postavo.

Po tekmi se je Kovač odločil, da v nadaljevanju priprav ne bo več računal na Jana Klobučarja in Žigo Šterna. Obeh sprejemalcev tako ne bo na naslednji tekmi, ki jo bodo slovenski odbojkarji odigrali v soboto, 20. maja proti Srbiji. Tekma v Šoštanju se bo začela ob 19.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.