Šport
185 ogledov

Irska zahvala "izjemnim" navijačem

navijač Trapattoni maska Španija Irska Gdansk Euro 2012 EPA
Irska nogometna zveza (FAI) se je po izpadu z evropskega prvenstva, kjer Irci pred zadnjo tekmo nimajo več možnosti za preboj v četrtfinale, javno zahvalila armadi svojih navijačev, ki je navdušila nogometni svet. Navijanje na tekmi s Španijo, ko je kljub zaostanku z 0:4 prepevalo 20 tisoč navijačev, bo odšlo v folkloro turnirjev.

Tekmovalno sicer niso najbolj uspešni, po navijaški plati pa so Irci navdušili vse na evropskem prvenstvu v Ukrajini in predvsem na Poljskem. Številni privrženci moštva v zelenem so dobri pivci in potrošniki, a ne povzročajo neredov, s predstavo na tribunah na četrtkovi tekmi proti Španiji v Gdansku pa so ganili tudi svoje nogometaše.

Prizor tik pred koncem tekme bo ostal v spominu vsem nogometnim navdušencem. Čeprav je njihova ekipa gladko izgubljala, izid je bil takrat že 0:4, je več kakor 20.000 Ircev na stadionu zapelo neuradno navijaško himno te države, pesem Fields of Athenry.

Irska nogometna zveza (FAI) se je javno zavalila privržencem za odlično podporo, ki je poskrbela tudi za promocijo te države v Evropi. Obenem pa so se pri FAI kar opravičili pristašem, ker igra njihovih nogometašev ni bila povsem na ravni navijaškega spektakla.

"Navijači so žrtvovali veliko, da so lahko prišli na naše tekme. Bili so izjemni, njihova podpora nam bo za vselej ostala v spominu. V imenu zveze in nogometašev bi se jim rad še enkrat zahvalil," je sporočil direktor FAI John Delaney.

Prepevanje Ircev v zadnjih minutah tekme proti Španiji:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.