Šport
32 ogledov

Isaia v odlični formi

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Isaia je mesec začel z zmago na WPT Venice, kjer je za prvo mesto dobil 380 tisoč evrov. Ta teden pa mu je le malo manjkalo do vnovične zmage.

Alessio Isaia je na turnirju serije PokerStars Italian Poker Tour na Malti zasedel drugo mesto. IPT Malta je privabil kar 237 tekmovalcev, ki so se spopadli v igralnici Portamaso Casino. Glavni turnir serije je imel prijavnino 2 tisoč evrov + 200 evrov, skupni nagradni sklad pa je znašal kar 459.780 evrov. Isaia se je prebil do HU dela turnirja, kjer pa je na koncu moral priznati premoč Giacomu Loccarini ter se zadovoljiti z drugim mestom in s kar 80 tisoč evri nagrade za drugo mesto. Loccarini je za zmago prejel 122 tisoč evrov.

Isaia, ki ima v svoji karieri tudi dva nastopa na finalni mizi turnirjev WSOP, je vse upe na zmago na turnirju izgubil, ko ga je nasprotnik dobil na blefu, s katerim je želel pregnati Loccarinija s pota, ta pa ga je poklical zgolj z asom, ki pa je vseeno zadoščal.

Zmaga na tem turnirju je največji uspeh, ki ga je v dosedanji karieri uspel doseči Loccarini. Pred tem je bil njegov največji uspeh drugo mesto na turnirju Italian Championship of San Remo, kjer je bil boljši le član ekipe profesionalcev PokerStars Dario Minieri.

Isaia ima sedaj preko milijona in pol evrov v kariernih zaslužkih. V samo dveh mesecih pa je že jasno, da bo leto 2011 njegovo najboljše izmed petih, kolikor časa je že profesionalec.

Naslednja postaja serije Italian Poker Tour pa se bo odvijala pri nas. V igralnici Perla v Novi Gorici se med 17. in 21. marcem pričakuje najboljše italijanske in – upamo, da tudi – slovenske tekmovalce.

Poglejmo, kako se je končala finalna miza turnirja IPT Malta:

1. Giacomo Loccarini: 122.000 €
2. Alessio Isaia: 80.000 €
3. Nicola D'Arrigo: 50.000 €
4. Gavino Bechembauer Virdis: 37.000 €
5. Gianluca Speranza: 23.000 €
6. Pontus Nima Khosravi: 18.000 €
7. Johan Matias Gunnar Mattsson: 14.000 €
8. Pirrotta Litterio: 11.500 €

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.