Šport
26 ogledov

Isakovićeva trdi: Ne razmišljam o menjavi države

Sara Isaković San Diego bazen plavanje trening Youtube
Slovenska plavalka Sara Isaković se je odzvala na pisanje medijev, ki so jo povezovali s selitvijo v srbsko reprezentanco.

"Proces menjave države, za katero bi nastopala, je zelo kompliciran. Ne zgodi se čez noč, zato niti ne razmišljam, da bi se tega lotila. Objavila sem svojo vrnitev v plavanje, in to je vse, kar je pomembno," je iz San Diega za STA sporočila Sara Isaković.

Isakovićeva, olimpijska podprvakinja na 200 metrov prosto z olimpijskih iger v Pekingu, si je po zadnjih igrah v Londonu vzela premor in končala šolanje na univerzi Berkeley. Iz ZDA so nato pred kratkim prišle njene izjave, v katerih je napovedala vrnitev za naslednje igre v brazilskem Riu de JaneiruIsakovićeva je v novih izjavah zatrdila, da se ni nikoli odločila plavati za Srbijo in da to ni bilo zapisano niti v članku srbskega Kurirja, ki je kasneje sprožil val zapiskov in ugibanj.

Želja vedno prisotna

"Seveda pa je bila želja, da plavam za Srbijo, vedno prisotna, saj sem ponosna na to, da je moj oče Srb, in od nekdaj sem oboževala tudi srbski športni duh, še posebej pa, kako se cenijo športniki v tej državi," je še zapisala Isakovićeva in dodala, da gre seveda za eno od skritih življenjskih želja, a to je v tem trenutku tudi vse, nikoli pa ni delala na menjavi plavalne reprezentance.

Po starših ima Isakovićeva slovenske in srbske korenine, odraščala je v Dubaju, kjer njen oče še vedno živi in dela, nato do leta 2008 živela in trenirala v Sloveniji, zdaj pa je že šesto leto v ZDA. Priznala je, da je navezana na vsakega od teh delov.

Plavala bi tudi za Dubaj

"Želela bi na primer tekmovati tudi za Dubaj, ker je tudi tam moj dom," je dodala. "Vedno sem ponosno nastopala za Slovenijo in zelo me je prizadelo, ko sem brala nekatere komentarje po internetu," je še zapisala 25-letna Blejka:

"Presrečna sem, da spet treniram, s trenerjem se zelo dobro razumeva in trdo delava. Vse, kar naju zanima, je, kako bova izpeljala svoje načrte do iger v Riu. Po končanem delu v laboratoriju, v maju ali juniju, se bom posvetila samo plavanju in želim si, da bi brez finančnih skrbi lahko izpeljala treninge in priprave. Sem izredno motivirana in se nameravam zelo resno pripraviti za svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v Rusiji. Seveda si želim popolno podporo slovenske reprezentance in potencialnih sponzorjev, saj brez njih to ni izvedljivo."

Sara Isaković je v nedavnem intervjuju za plavalni portal Swimswam.com razkrila marsikatero zanimivost (vir: YouTube):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.