Šport
10 ogledov

Išče se novi selektor

Ted Sator je dobil naslednika. Žurnal24 main
Hokejska zveza Slovenije (HZS) je v petek sporazumno prekinila pogodbo s selektorjem Tedom Satorjem. O tem smo se pogovarjali s predsednikom HZS Damjanom Mihevcem.

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je najprej sporočila, da so se z dosedanjim selektorjem Tedom Satorjem, ki ga je pogodba vezala do konca sezone 2008/2009, sporazumno razšli na njegovo željo po vrnitvi v ZDA. O odstopu Satorja smo se pogovarjali tudi s predsednikom HZS Damjanom Mihevcem, ki pa za zdaj še ni želel izdati imen morebitnih Satorjevih naslednikov. Prav tako ni želel komentirati, ali lahko Satorjevo mesto prevzame eden od njegovih pomočnikov, Pavle Kavčič.


Ted Sator © SPS

 
Kako hud udarec je odpoved selektorja za reprezentanco?
Hokejska zveza Slovenije je od sklenitve pogodbe s Tedom Satorjem uspešno sodelovala, kar so pokazali tudi dosežki slovenske hokejske reprezentance. Vsekakor pa je bilo to delo celotne ekipe – obeh pomočnikov Pavla Kavčiča in Matjaža Kopitarja ter drugih sodelavcev Hokejske zveze Slovenije. Hokejska zveza Slovenije je zdaj usmerjena v iskanje novega selektorja, prve priprave v tej sezoni pa bosta prevzela pomočnika trenerja Pavle Kavčič in Matjaž Kopitar.

Ali so bila kakšna finančna nesoglasja med selektorjem in HZS?
Hokejska zveza Slovenije je s Tedom Satorjem sklenila pogodbo v septembru 2006. Od začetka sodelovanja je Ted Sator redno in v rokih prejemal plačila.

Ali iščete tujca ali slovenskega trenerja?
V Hokejski zvezi Slovenije si bomo po najboljših močeh prizadevali, da bi bilo ime novega slovenskega selektorja znano v čim krajšem času. Aktivnosti na tem področju so se že začele, med morebitnimi kandidati pa so izkušeni trenerji tako iz Slovenije kot tudi iz tujine.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.