Šport
43 ogledov

Isildur1: "Težko je izgubljati!"

(Foto: Pokerplayer.co.uk) Žurnal24 main
V intervjuju za švedski časnik Aftonblat je član ekipe profesionalcev PokerStars Viktor Blom – 'Isildur1' – govoril o svojih poker začetkih ter o času, ko je še igral na strani Full Tilt Poker.
Seveda je težko izgubljati, toda na koncu to ne šteje nič. To je le denar, sam pa igram zato, ker imam to igro rad. Tako preprosto je.
Viktor Blom

Po podatkih strani Poker.org, ki je članek iz švedščine prevedla v angleščino, je Blom za časopis povedal: “Igrati sem začel, ko sem imel 14 let. Vsaj tako se mi zdi. Začeli smo z bratom in prijatelji. Po televiziji se je takrat predvajala oddaja The Poker Million, zaradi katere smo se navdušili nad pokrom. Zmeraj mi je šlo kar dobro, ko pa sem dopolnil 18 let, sem ugotovil, da lahko postanem zares dober.”

Blom je po evropski spletnih straneh relativno hitro napredoval, dokler ni vsega denarja prenesel na Full Tilt Poker, kjer se je želel pomeriti z najboljšimi. Kot je povedan za časnik Aftonblat, pa sam ni bil pripravljen na to, kar se je zgodilo:

“Ko sem začel igrati na ameriških straneh, sem bil presenečen, kako visok nivo znanja imajo tekmovalci. Na kaj takšnega nisem bil pripravljen, saj nisem pričakoval, da obstajajo igralci, ki so boljši od mene, še posebej pri Omahi. Naredil sem veliko napak, glavna pa je bila ta, da sem igral previsoke limite. Kakorkoli, vseeno še vedno mislim, da sem najboljši HU No Limit Hold'em igralec na svetu. Še posebej zdaj, ko sem pridobil kar nekaj izkušenj. Seveda je težko izgubljati, toda na koncu to ne šteje nič. To je le denar, sam pa igram zato, ker imam to igro rad. Tako preprosto je.”

Zgoraj omenjeno šokantno priznanje, da je bil Blom dejansko res prepričan, da ni boljših igralcev od njega, nam pojasni, zakaj ni nehal igrati najvišjih limitov na Full Tilt Pokru, čeprav je videl, da je velikokrat izgubil.

Pod imenom Isildur1 je Viktor Blom začel igrati na Full Tilt Pokru konec leta 2009. Hitro mu je uspelo dobiti skoraj 5 milijonov dolarjev. S svojo igro je dobil precej oboževalcev in iz sebe uspel narediti pravi kult. Bil je udeležen v nekaj največjih potov v zgodovini spletnega pokra. Občudovanja vredno pa je tudi to, da je bil pripravljen igrati več miz hkrati in to proti igralcem, kot so Tom Dwan, Patrik Antonius in Phil Ivey. Na koncu je Blom ves omenjeni denar izgubil, zraven pa še kar nekaj svojega denarja. Največ je izgubil zgolj v eni seansi proti inštruktorju s strani CardRunners Brianu Hastingu. Ta je Bloma obral za kar 4,2 milijona dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.