Šport
8 ogledov

Isildur1 znova na delu

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
To nedeljo je bil Šved Viktor “Isildur1” Blom ponovno na delu, saj je v svojem SuperStars Showdown obračunu tokrat gostil Eugenea Katchalova.

Američan ukrajinskih korenin, ki je na PCA slavil na Super High Roller turnirju s prijavnino kar 100.000$  pa je bil še eden v vrsti izzivalcev, ki so morali Švedu na koncu priznati premoč, potem ko ga je le ta olajšal za nekaj več kot 100.000$.

Za tiste, ki tudi še po 4 obračunih še vedno ne poznate PokerStarsovega SuperStars Showdowna, naj povemo, da gre za reden tedenski dvoboj, v katerem se vsako nedeljo, Šved Viktor “Isildur1” Blom pomeri z izzivalcem po lastnem izboru. V sklopu obračuna morata akterja na PokerStarsovih izbranih mizah odigrati vsaj 2.500 iger, zmagovalec obračuna pa je tisti igralec, ki ima po odigranih vseh igrah, dobiček.

Do sedaj so se s Švedom pomerili že Isaac Haxton, Tony G in Daniel Cates, pri čemer je bil uspešen zgolj prvi, medtem ko sta morala preostala dva priznati premoč Švedu. Prav to pa je moral tokrat storiti tudi Katchalov, ki se mu je sicer dobro upiral, a na koncu proti razpoloženemu Švedu, ni imel pravih možnosti za zmago.

Blom je nasprotniku prvič pobral vse žetone po dobre pol ure igre, ko je z {9-Hearts}{6-Hearts} in skupnimi kartami{K-Diamonds}{7-Diamonds}{6-Diamonds}{6-Spades}{J-Clubs}, sestavil kombinacijo, ki ji Američan s {K-Hearts}{Q-Hearts} enostavno ni bil kos. Ta zmaga je tudi nakazala potek celotnega dvoboja, saj je Šveda iz težkih situacij kar nekajkrat rešila sreča, kar je povsem odkrito priznal tudi sam.


A Američan se mu je nekajkrat v njunem dvoboju vendarle približal, prav takrat, ko je že kazalo, da mu bo uspelo začeti povečevati svojo prednost, pa je prišla najbogatejša igra večera, s katero se je Blom ponovno zavihtel v vodstvo.

V tej igri je Katchalov pred flopom višal na 300$, Blom mu ni ostal dolžan in je letvico dvignil na 1.100$. Američan je odgovoril z višanjem na 2.800$, Šved pa je nazadnje ceno za flop dvignil na kar 5.450$ kar je naposled očitno zadovoljilo tudi Američana, ki je njegovo stavo samo izenačil. Na flopu {J-Diamonds}{3-Clubs}{2-Hearts} je Blom nato ponovno prevzel pobudo in v igro spravil novih 3.850$, kar pa ni prestrašilo njegovega nasprotnika, ki je klical tudi to stavo. Podoben scenarij se je zgodil tudi na turnu, ko je na mizi pristal{K-Hearts}, a s to razliko, da je Šved takrat v igro spravil 5.650$. Za konec je river prinesel še {9-Hearts}, ki je šla Švedu očitno na roke, saj se ta ni obotavljal in je nemudoma oznanil svoj all-in. Katchalov je s parom devetk izenačil tudi to stavo a nato zgolj nemo opazoval, kako je nasprotnik s parom kraljev »pobasal« v žep celoten izkupiček te igre (62.500$).

S to zmago je kot že rečeno Šved ponovno prešel v vodstvo, ki ga je do konca obračun nato z nekaj izjemami, le še povečeval, na koncu pa je po odigranih vseh 2.500 igrah, ta znašala kar 111.750$, kar je sploh največ v do sedaj odigranih dvobojih.

Kdo bo Švedov naslednji izzivalec, za enkrat še ni znano, vendar bo tudi on oziroma ona, kdorkoli že to bo, v primeru, da bo Blom nadaljeval v takem stilu, le stežka prišel do zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.