Šport
27 ogledov

Isinbajeva napovedala konec kariere po SP

Jelena Isinbajeva atletika skok ob palici s palico Adidas palica Rusija Rusinja Reuters
Nekdanja olimpijska prvakinja in lastnica svetovnega rekorda v skoku s palico, Rusinja Jelena Isinbajeva, je napovedala slovo na avgustovskem svetovnem prvenstvu.

Ena od najbolj prepoznavnih atletinj na svetu, ruska skakalka s palico Jelena Isinbajeva, je po osvojitvi novega naslova ruske prvakinje sporočila, da bo svojo kariero zaključila na svetovnem prvenstvu avgusta v Moskvi.

"Tukaj na stadionu Lužniki sem dosegla prvo veliko zmago v karieri in tu se bo tudi vse končalo," je dejala Isinbajeva. "Zame bo to zagotovo zelo čustven trenutek. Kariero želim končati na vrhuncu, zato bom dala vse od sebe, da se poslovim z zmago. Pričakujem, da bom imela glasno podporo publike, saj bo ta zame izjemno pomembna; borila se bom namreč z višino in svojimi čustvi."

Isinbajeva ima v svoji zbirki kolajn dve zlati olimpijski (2004, 2008), dve s svetovnih prvenstev (2005, 2007) in je lastnica 28 svetovnih rekordov, vključno s trenutnim, ki znaša 506 centimetrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.