Šport
18 ogledov

Italija: legalizirali bi doping

Zmagovalec Toura Alberto Contador je zadnji, ki je padel na enem od dopinških te Žurnal24 main
V Italiji je predsednik italijanske protidopinške agencije Ettore Torri podal predlog, da bi v kolesarstvu legalizirali doping, saj je boj proti njemu neuspešen.

Predsednik italijanske protidopinške agencije Ettore Torri meni, da boj proti nedovoljenim poživilom v kolesarstvu nima prav nobenega smisla, in meni, da bi bilo najbolje, da se kolesarjem dovoli uporabo sredstev, ki omogočajo izboljšavo športnih dosežkov.

"Vsi kolesarji so dopingirani. Vsi profesionalci, s katerimi sem govoril v zadnjem obdobju, so mi potrdili, da si prav vsi kolesarji pomagajo s prepovedanimi snovmi," je v pogovoru za agencijo AP svoje mnenje razložil 78-letni italijanski pravnik.

Torri pravi, da z zdajšnjim načinom boja proti prepovedanim poživilom kolesarjem ni mogoče preprečiti uporabe prepovedanih snovi. Slednji uporabljajo vedno nove preparate, ki jih preiskovalcem ne uspe najti. Edina rešitev bi bila po njegovem mnenju ta, da se kolesarjem dovoli uporaba vseh sredstev, izjema so tista, ki so zdravju škodljiva.

"Preprosto ni pošteno, če ujamemo enega od stotih, ki ga kaznujemo, drugim  99, ki so prav tako jemali nedovoljena poživila, pa se ne zgodi nič," še razlaga Torri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.