Šport
14123 ogledov

Italijan se je kar pred sedmo silo fizično lotil mladega Dolenjca

Valhalla Fight Night - Bonifika VFN
Že pred začetkom borilnega spektakla Valhalla Fight Night 7 je bilo v Kopru vroče. To je razlog ...

Za borci, ki bodo nastopili na borilnem spektaklu Valhalla Fight Night 7 to soboto v koprski dvorani Bonifika, je še zadnja medijska obveznost: uradna novinarska konferenca. Miran Fabjan in Fatih Aktas, ki se bosta pomerila v glavni borbi večera, sta znova napovedala ognjemet v kletki, vročekrvni Italijan Alessandro Rossi pa se je celo fizično lotil Jana Berusa.

V Kopru je vse pripravljeno na borilni spektakel. VFN 7 prinaša devet borb, z dvobojem večera med Miranom Fabjanom in Fatihom Aktasem. Borca, ki se bosta udarila v težki kategoriji sta si v četrtek prvič pogledala v oči in v živo izmenjala nekaj besed. "Vidim žrtev. Pozdravila sva se, a ko ga pogledam v oči, vidim samo žrtev. Moja naloga je, da ga eliminiram, da vsopim v kletko, ga udarim kolikor močno znam in čim prej zaključim borbo," je na vse prej kot nedolžni novinarski konferenci povedal Miran Fabjan. Njegov tekmec Fatih Aktas je v Koper pripotoval v četrtek, besede "slovenskega Rockyja" pa mu (zaenkrat) še niso prišle do živega. "Sem profesionalec, toplo me je sprejel. A njegov zadnji tekmec je bil prestrašen. Jaz se ne bojim. Slovenski ljubitelji mešanih borilnih veščin bodo videli izjemno borbo, v to sem prepričan. Dal bom vse od sebe, da zaključim svojega tekmeca, kot to storim v vsaki borbi. Tudi, če bo borba trajala tri runde, sem na to pripravljen," je odločen 34-letni Turek, ki je v MMA kletki bistveno bolj izkušen od Fabjana. Za seboj ima namreč že kar 21 borb.

Valhalla Fight Night - Bonifika | Avtor: VFN VFN

Vroče med Italijanom in Dolenjcem

Precej manj izkušenj od borcev v glavni borbi imata sicer Jan Berus in Alessandro Rossi, a prav omenjena sta na novinarski, ter predvsem po njej dvignila največ prahu. Med borcema iz Trebnjega in Milana je začelo tleti že na družbenih omrežjih, vse skupaj pa je eskaliralo v Grand Hotelu Koper. "Sem prijazen, a ko se nekdo dela norca iz mene, je igre konec. Če se želiš igrati, se bova igrala, pripravljen sem na voljo," je dejal vročekrvni Italijan, a Berusa vse skupaj ni preveč ganilo: "Jaz ga nameravam zaključiti, jaz do njega ne gojim zamer. Ni neke vroče krvi, če mene vprašate. Tudi njegov 'trash talk' ni na visoki ravni."

Po koncu novinarske konference, ko sta borca stopila en pred drugega, je Rossi močno odrinil Berusa, a ta se je odzval z nasmeškom. Rivalstvo med borcema bo epilog dobilo v soboto zvečer v kletki organizacije VFN v Kopru.z

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FAJT 386 (@fajt386)


V glavnem delu, torej med profesionalnimi borbami, bomo sicer na delu videli še dva slovenska borca. David Forster, ki je dobil svoje tri prve profesionalne dvoboje, se bo udaril z nevarnim Argentincem Lucianom Jaro, nekdanji evropski amaterski podprvak Miha Frlic pa bo svojo prvo zmago iskal proti Špancu Antoniu Oprei. VFN 7 se bo v dvorani Bonifika v Kopru začel bo 20. uri

Spisek borb:
Predborbe, amaterski MMA:
Patrik Bilić (Hrv) vs Luka Perkovič (Slo) – do 70.3 kg
Žan Boženk (Slo) vs Žan Marolt (Slo) – do 77.1 kg
Ibrahim Tiger (Afg) vs Tilen Toplak (Slo) – do 65.8 kg
Juraj Topić (Hrv) vs Jaka Vujčič (Slo) – do 70.3 kg
Denis Šajher (Slo) vs Matjaž Belšak (Slo) – do 120.2 kg

Glavne borbe, profesionalni MMA:
Alessandro Rossi (Ita) vs Jan Berus (Slo) – do 77.1 kg
Antonio Oprea (Špa) vs Miha Frlic (Slo) – do 120.2 kg
Luciano Jara (Arg) vs David Forster (Slo) – do 70.3 kg
Fatih Aktas (Tur) vs Miran Fabjan (Slo) – do 120.2 kg

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.