Šport
19 ogledov

Italijanke na Sardiniji četrtič osvojile pokal Fed

Errani Italija Rusija pokal Fed Cagliari finale EPA
Italijanska teniška reprezentanca je zmagovalka pokala federacij, potem ko si je po prvem dnevu proti Rusiji priigrala vodstvo z 2:0 in že po prvem nedeljskem dvoboju v Cagliariju osvojila naslov.

To je še četrta lovorika za Italijo v pokalu Fed, ki je v tem tekmovanju slavila že v letih 2006, 2009 in 2010Odločilno tretjo točko za zmago je Italiji priigrala sedma igralka sveta Sara Errani, ki je danes gladko dvakrat s po 6:1 ugnala Rusinjo Aliso Klejbanovo, 183. igralko z lestvice WTA.

Organizatorji so že sporočili, da reprezentanci četrtega dvoboja posameznic ne bosta odigrali, tako da se bo finale sklenil z obračunom dvojic.

Italijanke so pred domačimi navijači na pesku upravičile vlogo favoritinj. V uvodni partiji je Roberta Vinci po hudem boju ugnala Aleksandro Panovo, sicer po moči šele 12. igralko Rusije, s 5:7, 7:5 in 8:6, nato pa je Erranijeva zlahka s 6:1 in 6:4 premagala 236. z lestvice WTA, Irino Hromačavo.

Pokal Fed, finale:

Italija : Rusija 3:0

Sobota:
Roberta Vinci : Aleksandra Panova 5:7, 7:5, 8:6;
Sara Errani : Irina Hromačava 6:1, 6:4;

Nedelja:
Sara Errani : Alisa Klejbanova 6:1, 6:1;
Karin Knapp/Flavia Pennetta - Margarita Gasparjan/Alisa Klejbanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.