Šport
20 ogledov

Italijanski lisjaki spet preveč zviti za zmaje

Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Blackwater Morency Anže Petkovšek
Telemach Olimpija je izgubila na petkovem gostovanju pri Bolzanu, enega izmed golov pa ji je na skrajnem severu Italije zabil tudi nekdanji član Žiga Pance (3:2).

Ljubljanski hokejisti so imeli v prazničnih dneh naporen ritem tekem, dva dvoboja v gosteh v dveh dneh. V četrtek so bili v Gradcu blizu uspeha, po vodstvu po 40 minutah pa na koncu izgubili za gol. Danes so bili že v Bolzanu, kjer je bil scenarij podoben, izid tesen do konca, nazadnje pa sta bila ista tudi izid in razplet tekme – 3:2 za domače.

Serija porazov z enim golom razlike se je nadaljevala tudi na zadnjem medsebojnem obračunu z novincem v ligi. Zmaji bi si tokrat zaslužili vsaj točko, a so jih od nje oddaljile tudi individualne napake. Po eni od teh so domači v 12. minuti povedli, ko so imeli na ledu celo igralca manj.

Pance brez milosti

Gostje so sicer hitro odgovorili, lep zadetek je za izenačenje dosegel Andrej Hebar, potem pa je zmaje pred golom kaznoval še dobro postavljeni nekdanji soigralec Žiga Pance; ta je samo postavil palico in presenetil vratarja Jerryja Kuhna, ki je sicer branil zelo dobro in je tik pred prvim odmorom preprečil tretji gol domačih.

V drugem delu je bil a tekma izenačena, a so domači izvedli podoben protinapad kot ga je Gradec v 30. sekundi četrtkovega obračuna, in tudi tokrat se je končalo enako; proti Kuhnu je sam zadrsal Markus Gander in zadel. Le minuto pozneje pa je z zelo natančnim strelom kapetan Aleš Mušič spet vrnil zeleno-bele v igro.

Hübl ustavil popoln povratek

Če bi v 48. sekundi zadnjega dela veliko priložnost izkoristil Miha Verlič, bi se tekma morda obrnila drugače. Toda vratar Jaroslav Hübl je njegov strel ubranil, Bolzano pa je nato minimalno prednost zadržal do konca. V 58. minuti je imel priložnost za izenačenje še Hebar, a je bil češki vratar spet razpoložen.

Poldrugo minuto pred koncem si je predčasno pot v slačilnico prislužil Nick Ross zaradi naleta na domačega igralca Kima Strömberga, z igralcem manj pa so gostje nato ostali brez zadnje priložnosti za izenačenje. Konec tedna bodo Ljubljančani prosti, v ponedeljek pa bodo igrali zadnjo tekmo v letu 2013, njihov tekmec bo v domači dvorani Tivoli madžarska Sapa.

Liga Ebel, 37. kolo:

Bolzano : Telemach Olimpija 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Beaudoin (12), Pance (19), Gander (35); Hebar (17), Mušič (37)

Black Wings Linz : Graz 99ers 4:3* (1:0, 2:3, 0:0; 1:0)
Sapa Fehervar : Vienna Capitals 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Innsbruck : Orli Znojmo 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
VSV Beljak : KAC Celovec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Dornbirn : Red Bull Salzburg 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.