Šport
91 ogledov

Italijanski policist zakrivil množičen padec

giro padec nesreča Reševalni pas/Twitter
Deveto etapo Dirke po Italiji je zaznamoval množičen padec, v katerega je bila vpletenih več kolesarjev ekipe Team Sky.

Nesrečo na deveti etapi Dirke po Italiji, v katero so bili vpleteni Geraint Thomas, Mikel Landa, Adam Yates in številni drugi kolesarji, je povzročil stoječi policijski motor ob robu cestišča.

V motor je najprej trčil Nizozemec Wilco Kelderman in posledično pokosil kopico tekmovalcev. 
Največ razlogov za nezadovoljstvo je imel Thomas, ki je z drugega mesta v skupni razvrstitvi nazadoval na 17. Njegov zaostanek znaša pet minut in 17 sekund. Za nameček je staknil še neprijetno poškodbo, saj si je izpahnil ramo.

Nesreča se je zgodila le dva dni po tem, ko so kolesarji opozarjali na nedogovorno ravnanje obiskovalcev. Tokrat so ti ostali v senci nespametnega policista, ki je motor pakiral na popolnoma neustreznem mestu.

"To je smešno. Kaj takšnega se ne bi smelo zgoditi. Vsi smo se borili pred začetkom vzpona, nato pa je eden od kolesarjev pred mano zadel motor in smo popadali. Izpahnil sem si ramo. Prej sem se počutil dobro, potem pa padec in to je bilo to. Zelo sem razočaran," se je jezil Thomas.

Direktor dirke Mauro Vegni je stopil v bran policistu in dejal, da je bila nesreča posledica napačne presoje. "Ne bi rad, da bi se zaradi tega incidenta omadeževalo delo policije, ki skrbi le za varnost kolesarjev. Policist je napačno ocenil situacijo. Lahko bi se ustavil 100 metrov kasneje. Na žalost se je tako končalo. Ne zdi se mi prav, da s prstom kažemo na policijo, ki dirkače uspešno varuje že 70 let. Tudi oni so šokirani," je dodal Vegni.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.