Šport
16 ogledov

Italijansko slavje na 12. etapi

sport_bettini_vuelta_afp Žurnal24 main
12. etapo kolesarske dirke po Španiji je dobil Italijan Paolo Bettini. V mrzlem in mokrem vremenu sta drugo in tretje mesto zasedla njegova rojaka David Rebellin in Damiano Cunego.
 

Vuelta, 12. etapa

1. P. Bettini (ITA) 4;42:44
2. D. Rebellin (ITA) + 0:01
3. D. Cunego (ITA) isti čas
79. G. Štangelj (SLO) + 3:49

Italijanski kolesar Paolo Bettini (QuickStep) je zmagovalec 12. etape dirke po Španiji. Na drugem in tretjem mestu 187 kilometrov dolge preizkušnje od Burgosa do mesta Suances na severu ob španski atlantski obali sta tudi Italijana, Davide Rebellin (Gerolsteiner) in Damiano Cunego (Lampre). Egoi Martinez (Euskatel) je obdržal majico vodilnega. Kolesarsko karavano so danes spremljale ne prav idealne razmere za kolesarske podvige, mrzlo in mokro vreme, tempo pa so diktirali tudi trije kar hudi vzponi in tudi spusti po spolzkem in mokrem cestišču, kdaj tudi ob precej zmanjšani vidljivosti zaradi meglice.

Edinega slovenskega kolesarja Gorazda Štanglja (Liquigas) ni bilo v ospredju. Etapo je končal na 79. mestu. Po enajsti etapi na vrhu ni prišlo do sprememb v skupni razvrstitvi. Član baskovskega moštva Euskaltel iz Španije Egoi Martinez je ohranil prednost pred drugouvrščenim v skupni razvrstitvi, Američanom Levijem Leipheimerjem, ter pred lanskim zmagovalcem Toura Albertom Contadorjem (oba Astana). Po tej preizkušnji bo sledil dan počitka, ko si bodo kolesarji lahko malce opomogli. Vuelta se bo končala 21. septembra v Madridu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.