Šport
25 ogledov

Ivanišević ni imel za kosilo in večerjo

Goran_Ivanisevic_Wim_Reuters - main Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški teniški as Goran ivanišević je v intervjuju za angleški Telegraph odprl srce. Med drugim je spregovoril tudi o trnovi poti na začetku svoje kariere, ki je bila zaznamovana tudi s pomanjkanjem.

"Spomnim se svojega prvega zaslužka. Bilo je leta 1989, ko sem bil star 17 let. Igral sem v Avstraliji, se prerinil do četrtfinala in dobil ček za okrog 60 tisoč dolarjev. Nikoli ne bom pozabil, kako sem ga nosil v jakni med 22-urnim poletom domov. Jakne nisem slekel niti za trenutek, prav tako nisem zatisnil očesa, saj sem se bal za denar. Še nikoli prej ga nisem videl toliko. Osebje na letalu me je nagovarjalo, naj jakno slečem, a nisem hotel. Ko sem dospel na splitsko letališče, sem bil presrečen, da sem videl očeta in mu lahko izročil denar,“ se je izpovedal Goran Ivanišević.

Časi pred omenjenim čekom so bili znatno trši: "Ko sem bil star 16 let, sem se preživljal s 30 dolarji na teden. Vsak dan sem se moral odločiti, ali bom obedoval ali večerjal. Nisem si mogel privoščiti obeh obrokov. Vendar, iskreno povedano, bil sem srečen. Počel sem to, kar sem imel najraje – igral tenis. Nekoč sem zaslužil dvesto dolarjev. Prva stvar, ki sem jo napravil po tem, je bil odhod v restavracijo. Naročil sem toliko različne hrane, da je nisem mogel pojesti in mi je bilo slabo.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.