Šport
19233 ogledov

Ivanišević povedal vso resnico o razhodu z Đokovićem

Đoković Epa
Nekdanji hrvaški tenisač Goran Ivanišević je zavrnil nekatera namigovanja o razlogih za nenaden razhod z dolgoletnim varovancem Novakom Đokovićem.

Minil je dober teden dni, odkar je v športnih medijih odjeknila novica o razhodu srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića in hrvaškega trenerja Gorana Ivaniševića.

Prvi igralec sveta v uradni izjavi o razlogih za konec plodnega sodelovanja konretneje ni govoril, poudaril je le, da z 52-letnim Ivaniševićem, nekdanjim vrhunskim tenisačem in zmagovalcem Wimbledona (2001), ostajata v dobrih odnosih.

Đoković Razhod Šport Konec je, Đoković močno presenetil z odločitvijo

Prekinitev sodelovanja je bila za marsikoga veliko presenečenje, zato so se v javnosti pojavile številne špekulacije, da se v ozadju razhoda skrivajo nesoglasja, skrhani odnosi in hude razprtije. Olje na ogenj je prilil tudi nekdanji ameriški tenisač Andy Roddick, ki meni, da Đoković trenerja ne bi odslovil tik pred začetom peščene sezone, če ne bi imel za to tehtnih razlogov. Več o tem TUKAJ.

Svojo plat zgodbe o razhodu z najboljšim tenisačem na svetu je v interjvuju za srbski Sporklub zdaj predstavil Ivanišević, ki med drugim odločno zavrača navedbe, da se je njun odnos ohladil.

Đoković Kaj sledi? Šport Đokovićeva poteza trese teniški svet: "Nekaj se je moralo zgoditi"

"Bilo je zelo razburljivo, velika čast in odgovornost," je njuno skupno pot, na kateri sta osvojila več grand slamov in zrušila kopico teniških rekordov, opisal legendarni Hrvat.

"Zelo sem ponosen. Prisotne so bile tudi turbulence, ne toliko v najinen medsebojnem sodelovanju, kot zaradi vsega ostalega, kar se je dogajalo. V ekipi smo se šalili, da kamorkoli pridem, se vedno zgodi nekaj slabega. Na žalost je bilo točno tako, leta 2019 si je na OP ZDA poškodoval ramo, temu je sledilo vse v zvezi s covidom-19. Toda Novak je institucija. Najboljši teniški igralec vseh časov in eden najboljših športnikov vseh časov," je povedal Ivanišević ter nato javnosti nalil čistega vina o razlogih za razhod.

Ivanišević | Avtor: Epa Epa

"Razumem, da morajo ljudje o nečem pisati, govoriti, deliti nasvete, komentirati. Kot trenerji smo vedno v središču pozornosti. Najprej sva si krivdo delila z Marianom Vajdo, nato pa sem ostal povsem sam. Vedno bom hvaležen Novaku za to priložnost, ki sem jo maksimalno izkoristil. Rezultati so dovolj zgovorni, tega nama nihče ne more vzeti. Zapisani so črno na belem. Skupaj sva preživela pet čudovitih let. Marsikaj sem prebral v zadnjih dneh. Razumem, da ljudje morajo pisati, a na žalost nihče zares ne razume. Težko bi govoril o enem samem razlogu. Ne obstaja samo "en" razlog. Mednje zagotovo lahko prištejemo prenasičenost in izgorelost. Za nama je pet zelo napornih let. Ljudje pozabljajo, da je bil Novak zaradi svojega cepilnega statusa ožigosan za največjega zlobneža na svetu. Nekaj časa nismo smeli v eno, potem v drugo državo. Potem je lahko igral, pa ni smel igrati, pravila so se spreminjala, da Avstralije in tamkajšnje kolobocije sploh ne omenjam. Prenasičila sva se. Naveličala sva se drug drugega. Nisem imel občutka, da mu lahko še kakorkoli pomagam."

Đoković | Avtor: Epa Epa
Razkril je še, da je odločitev zorela dlje časa in da Đokovićev nepričakovan poraz v Indian Wellsu pri tem ni odigral kakšne posebne vloge. "Ne, ni se začelo v ZDA. Ni se pravzaprav 'začelo'. Prvič sem začutil že lani v ZDA. Ne bom rekel, da že na Wimbledonu, a tisti poraz me je kot trenerja zelo prizadel. Vse čestitke Carlosu Alcarazu, ki je bil tisti dan boljši od Novaka, a točka tu in tam in vse bi bilo lahko drugače. Ne bom zdaj o tem. Šli smo v ZDA, kjer je igral zelo dobro, a takrat sem prvič dobil občutek, da se bliža konec. Bilo je samo še vprašanje, ali se bo to zgodilo ob koncu leta ali sredi letošnje sezone. Ni pravega trenutka za takšno odločitev, pravi trenutek pride takrat, ko se dva človeka strinjata, da je prišel ta čas. Utrujenost se je stopnjevala postopoma. Ljudje namigujejo, da je bila najina komunikacija zelo burna, kar sploh ne drži. Novak je pač takšen, enako je bilo z Vajdo in Borisom Beckerjem. Kar zadeva njegovo komunikacijo, si na igrišču nisva postavljala mej. Njegovo vpitje me ni nikoli motilo, v polovici primerov sploh nisem slišal, kaj govori."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.