Šport
18 ogledov

Ivanović: Stavil bi na Špance

Duško Ivanović zelo ceni ekipo Uniona Olimpije. Žurnal24 main
Med številnimi znanimi košarkarskimi imeni, ki so v teh dneh obiskala Ljubljano, je tudi nekdanji član šampionske ekipe splitske Jugoplastike Duško Ivanović, ki je kot trener med drugim vodil Barcelono in Cajo Laboral.

Kako ocenjujete prvi del prvenstva? Ste pričakovali takšen razplet po skupinah?

Bilo je kar nekaj presenečenj v uvodnem delu EuroBasketa. Na žalost je bilo kar nekaj tekem, ki niso ponudile bistvene kakovosti. Razlog je v odpovedih nekaterih zvenečih imen, tako da vse reprezentance niso prišle v najmočnejših postavah. Upam, da bomo v nadaljevanju prvenstva spremljali bolj kakovostno košarko.

Vas je katera izmed reprezentanc še posebno navdušila oziroma razočarala?

Med največji razočaranji zagotovo spadata Rusija in Turčija, ki si nista zagotovili napredovanja v drugi krog. Že od prvega dne menim, da so največji favoriti Španci, ki s svojimi igrami potrjujejo kakovost. Presenečen sem tudi nad predstavami Latvije, pa tudi Finci so bili do tekme s Hrvaško zelo dobri. Slovenija je na prvih treh tekmah prikazala odlično igro, tekma proti Španiji pa je bila morda celo lepotica turnirja.

Na katero reprezentanco bi položili denar na stavnici?

Sicer se ne ukvarjam s stavami, vendar sam nekako stavim na Špance. Boj za preostala mesta na zmagovalnem odru pa je povsem odprt. Hrvaška igra iz dneva v dan bolje, Srbija ima kar nekaj nihanj, vendar se lahko vmeša v boj za vrh, Slovenija pa mora za najvišja mesta znova ujeti formo z začetka prvenstva.

Kaj je glavni razlog za neuspeh preostalih reprezentanc s področja nekdanje Jugoslavije?

Najbolj me je razočarala Črna gora, ki je zagotovo imela kakovost za uvrstitev v drugi krog. Bosna in Hercegovina je glede na sestavo moštva dosegla odličen rezultat in le malo jim je zmanjkalo za napredovanje. Od Makedoncev pa je bilo težko pričakovati, da bodo tudi letos kandidati za odličja, saj imajo zelo omejen igralski kader.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.