Šport
16 ogledov

Ivanovićeva ohranja formo in lepoto

Ana Ivanovic Ivanović Ivanovič
1/12
Žurnal24 main
Poraz druge nosilke Caroline Wozniacki je bil presenečenje dneva na turnirju WTA v Cincinnatiju. S 6:4 in 6:1 je bila boljša Marion Bartoli. Z uspešnim igranjem na turnirju nadaljuje tudi Srbkinja Ana Ivanović.

Prerojena Ana Ivanović je tudi v tretjem kolu turnirja v ameriškem Cincinnatiju pokazala igro, kot je ni že dolgo. Zanesljivo in brez težav je odpravila Rusinjo Eleno Vesnino s 6:0 in 6:3. V naslednjem kolu se je tako obetal srbski dvoboj z rojakinjo Jeleno Janković, a je prvo nosilko šokantno izločila uzbekistanska kvalifikantka Akgul Amanmuradova. Pod žgočim soncem je vzhodnjakinja slavila s 7:6 (3) in 6:4!

Nekaj več prahu kot z novo zmago je lepa Ivanovićeva dvignila z zavrnitvijo ponujenega "wild carda" za Rogers Cup v Montrealu, ki bo potekal naslednji teden. Prav na kanadskem turnirju je Srbkinja slavila svojo prvo zmago na kakšnem večjem turnirju, tokrat pa ga bo izpustila zaradi izjav organizatorja Eugena Lapierra, ki je za neki časopis dejal, da bi si povabilo bolj zaslužila kakšna Kanadčanka. Tudi opravičilo in njegovo osebno povabilo na koncu nista zalegla.

Nalbandian obvladal Söderlinga, naprej tudi Federer
"Argentino" David Nalbandian v Torontu nadaljuje s presenečanjem. Tokrat je padel peti nosilec Robin Söderling s 4:6, 6:4 in 6:1. Prav tako je precej tesen obračun med Tomasom Berdychom in Aleksandrom Dolgopolovom na koncu dobil prvi. Čeh je slavil s 6:3, 6:7 (5) in 6:4. Švicar Roger Federer je na enem kasnejših dvobojev s 3:0 v nizih premagal Francoza Michaela Llodro, kasneje pa se bosta pomerila še Andy Murray in Gael Monfils ter Rafael Nadal in Južnoafričan Kevin Anderson.

Toronto, ATP masters (2,43 milijona dolarjev), osmina finala:

Roger Federer (Švi/3) : Michael Llodra (Fra) 7:6(2), 6:3             
Jeremy Chardy (Fra) : Nikolaj Davidenko (Rus/6) 6:3, 6:2 
David Nalbandian (Arg) : Robin Söderling (Šve/5) 4:6, 6:4, 6:1
Tomas Berdych (Češ/7) : Aleksander Dolgopolov (Ukr) 6:3, 6:7 (5), 6:4

Cincinnati, WTA (dva milijona dolarjev), osmina finala:

Akgul Amanmuradova (Uzb) : Jelena Janković (Srb/1) 7:6(3), 6:4
Yanina Wickmayer (Bel/12) : Li Na (Kit/8) 2:6, 6:2, 7:6 (4)
Ana Ivanović (Srb) : Elena Vesnina (Rus) 6:0, 6:3
Flavia Pennetta (Ita/11) : Vera Zvonareva (Rus/6) 6:4, 6:3
Marion Bartoli (Fra/16) : Caroline Wozniacki (Dan/2) 6:4, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.