Šport
14 ogledov

Ivanovićeva že zaključila v Parizu

Ana Ivanović
1/18
Žurnal24 main
Nekdanja zmagovalka OP Francije v tenisu Srbkinja Ana Ivanović je v prvem kolu zaključila z nastopi na Roland Garrosu. V treh nizih je izgubila s Švedinjo Johanno Larsson.

Nekdanja številka ena svetovnega ženskega tenisa Srbkinja Ana Ivanović je v prvem kolu teniškega grand slama Roland Garros morala priznati premoč Johanni Larsson. Mlada Švedinja je slavila v treh nizih s 7:6, 0:6 in 6:2. Ivanovićeva, 20. nosilka, je imela veliko težav s forehandi 64. igralke z ženske jakostne lestvice WTA, težave pa ji je delalo tudi zapestje, ki si ga je poškodovala pred tednom dni na turnirju v Strasbourgu.

Ivanovićeva, ki je prvi niz izgubila v podaljšani igri, v drugem nizu, ki ga je dobila s 6:0, Švedinje ni prestrašila. Slednja je odločilni niz ob podpori številnih neizsiljenih napak nasprotnice dobila s 6:2.

Težave za finalistko OP Avstralije
Veliko težav na poti do zmage je imela šesta nosilka Kitajka Li Na, ki je po dobljenem prvem nizu s 6:3 v drugem vodila že s 5:2, a je Čehinja Barbora Zahlavova čudežno zaigrala veliko bolje in drugi niz dobila v podaljšani igri. V odločilnem nizu se je Kitajka, sicer finalistka prvega grand slama sezone OP Avstralije, zbrala in ga dobila s 6:3.

Šarapova povozila Hrvatico
Vroča favoritinja za končno zmago, sedma nosilka Rusinja Marija Šarapova, ni imela nikakršnih težav s Hrvatico Mirjano Lučić in zmagala s 6:3 in 6:0. Nekdaj velik up hrvaškega tenisa se je dobro upiral le do rezultata 3:3, potem pa je zaročenka slovenskega košarkarja Saše Vujačića dobila nadaljnjih devet iger in gladko napredovala v drugi krog. Brez težav je zmagala druga nosilka Belgijka Kim Clijsters, ki je Belorusinji Anastaziji Jakimovi oddala pet iger.

Hercogova med dvojicami obstala v prvem krogu
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je od turnirja dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu poslovila že v uvodnem nastopu. V paru z Romunko Simono Halep sta morali priznati premoč češko-avstralski navezi Zakopalova/Gajdosova, ki je slavila s 6:4 v odločilnem tretjem nizu. Hercogova se bo lahko zdaj posvetila nastopom med posameznicami, kjer jo v sredo čaka nastop v drugem krogu proti Kitajki Shuai Peng.

OP Francije, WTA, 1. kolo, izidi:
M. Šarapova (RUS, 7) : M. Lučić (HRV) 6:3, 6:0;
J. Gajdosova (AVS, 24)
: V. Razzano (FRA) 6:3, 6:1;
C. Garcia (FRA)
: Z. Ondraškova (ČEŠ) 6:3, 6:4;
L. Na (KIT, 6)
: B. Z. Strycova (ČEŠ) 6:3, 6:7(6), 6:3;
S. Solar-Espinosa
(ŠPA) : J. Vesnina (RUS) 4:6, 6:3, 6:4;
A. Morita (JAP)
: K. Mladenović (FRA) 2:6, 6:4, 7:5;
J. Makarova (RUS)
: R. Oprandi (ITA) 6:4, 3:6, 6:0;
A. M. Garrigues (ŠPA)
: C. Dentoni (ITA) 7:5, 7:5;
J. Larsson (ŠVE)
: A. Ivanović (SRB) 7:6(3), 0:6, 6:2;
Y. Wickmayer (BEL)
: M. Niculescu (ROM) 6:0, 6:3;
V. King (ZDA)
: D. Cibulkova (SLK) 6:7(10), 6:3, 6:2;
V. Azarenka (BLR, 4)
: A. Hlavačkova (ČEŠ) 6:3, 6:3;
L. Hradecka (ČEŠ)
: A. Sevastova (LAT) 6:3, 5:7, 6:1;
A. Dulgheru (ROM, 27)
: L. Pous (ŠPA) 6:3, 6:4;
E. Baltacha (VB)
: S. Stephens (ZDA) 7:5, 6:2;
A. Rus (NIZ)
: M. Erakovic (NZL) 2:6, 6:4, 6:4;
K. Clijsters (BEL, 2)
: A. Jakimova (BLR) 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.