Šport
33 ogledov

Ivey bo bojkotiral WSOP

(Foto: pokereagles.com) Žurnal24 main
Phil Ivey je prekinil večtedenski molk in šokiral svet, saj je napovedal tožbo proti svojemu pokrovitelju – podjetju Tiltware, nato pa javnost še obvestil, da bo bojkotiral letošnje prvenstvo WSOP!

Medtem ko so trenutno vse oči uprte v Las Vegas, kjer se je začelo letošnje prvenstvo WSOP, je kot strela z jasnega udarila vest, ki bo zagotovo pretresla vso poker sceno. Eden njenih največjih zvezdnikov Phil Ivey je namreč prekinil svoj večtedenski molk in takoj šokiral svet, saj je najprej napovedal tožbo proti svojemu dolgoletnemu pokrovitelju, podjetju Tiltware, nato pa javnost še obvestil, da bo bojkotiral letošnje prvenstvo WSOP!

Phil je svojo namero razkril najprej prek svojega Facebook računa, kjer je zapisal: "Vrsto let sem se s ponosom predstavljal kot pokeraš. Ta lep šport me je v preteklosti popeljal okoli sveta in v skrite kotičke, o katerih sem nekoč samo sanjal. Prinesel pa mi je tudi veliko uspehov, za katere sem neizmerno hvaležen. Prav zaradi vsega tega mi je še toliko bolj žal, da moram zdaj v javnost predati naslednjo izjavo. Močno sem razočaran in osramočen, da ameriški uporabniki Full Tilt Pokra še vedno niso dobili denarja, ki jim ga podjetje dolguje. Sram me je tudi zaradi tega, ker se številni igralci zdaj ne morejo preživljati in so primorani izpustiti načrtovane turnirske nastope. Zato sem se odločil, da letos ne nastopim na prvenstvu World Series of Poker, saj se mi ne zdi pravično, da bi sam lahko nastopil na njem, medtem ko številni tega ne bodo mogli storiti. Delam vse, kar je v moji moči, da čim prej rešimo nastalo situacijo. V zadnjem obdobju sta bila zaradi neodločnosti in pomanjkanja dejanj očrnjena moj ugled in dobro ime. Tako kot številni drugi oškodovani člani naše skupnosti imam tega dovolj in sem se zato tudi odločil, da prekinem svoj molk. V imenu vseh oškodovanih igralcev sem vložil tožbo zoper podjetja Tiltware, kar je bilo zame, kot si lahko mislite, vse prej kot lahko. Enostavno imam dovolj tega pomanjkanja dogajanja na področju vračanja denarja, hkrati pa me zelo jezi tudi to, da se z ljudmi, ki so me podpirali in me bodrili skozi mojo celotno kariero, ravno tako godi slabo. Iskreno upam, da bo moja izjava spodbudila odgovorne k takojšnjemu ukrepanju. Ob tem še enkrat poudarjam, da bom, dokler se ne bo našla rešitev, ki bo zagotovila varne pogoje za igro tako ameriških kot tudi drugih igralcev, ves svoj čas posvečal reševanju te težave."

Vest o tem, da Phil ne le izpušča letošnje prvenstvo WSOP, temveč se je tudi zoperstavil svojim lastnim delodajalcem, bo zagotovo še dolgo odmevala po skupnosti in povzročila številne polemike. Ali bodo njegove besede naletele na gluha ušesa ali jim bodo prisluhnili pravi ljudje ter kakšne sploh bodo posledice, pa bomo verjetno lahko videli že čez nekaj dni …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.