Šport
22 ogledov

Ivey in Antonius bogatejša za milijon

(Foto: pokereagles.com) Žurnal24 main
Po divjem začetku tedna se je dogajanje na najdražjih spletnih mizah umirilo. Najbolj si maneta roke Phil Ivey in Patrik Antonius, saj bo tekoči račun vsakega od njiju oplemeniten za milijon dolarjev.

Dogajanje na najdražjih spletnih mizah, je bilo v začetku tega tedna precej divje, nato pa se je, predvsem po zaslugi EPT turnirja v Monte Carlu, vse skupaj precej umirilo, tako da zadnje dni, praktično nismo bili priča nobenim odmevnim dvobojem. Ta teden sta se najbolje odrezala Phil Ivey in Patrik Antonius, ki sta vsak zaslužila vsaj milijonček zelencev, z dobrimi predstavami pa je nadaljeval tudi Tom Dwan, ki je na svoj račun dodal novih 776.000 $.

A če so imeli ti trije igralci za seboj dober teden, so imeli vse prej kot takega Finec Ilari "Ziigmund" Sahamies, ki je v enem samem tednu izgubil skoraj 2 milijona dolarjev, slabo pa sta jo odnesla tudi Šved "Odonkor1" ter Cole South.

Zmagovalci in poraženci tedna

Zmagovalci tedna:
Phil Ivey (+ 1,06 milijona dolarjev)
Patrik Antonius (+ 1 milijon dolarjev)
Tom "durrrr" Dwan (+ 776.000 $)

Poraženci:
Ilari "Ziigmund" Sahamies (- 1,9 milijona dolarjev)
Odonkor1 (- 585.000 $)
Cole South (- 355.000 $)
Dwan in Lichtenberger prekinila  zmagovalno serijo "Odonkorja 1"
Serija, ki jo je v zadnjih tednih nanizal Šved "Odonkor1" (to naj bi bil Joel Nordkvist), se je ta teden končala, potem ko se je Šved na 100$/200$ srečal s Tomom "durrrr" Dwanom in Andrewom "luckychewy" Lichtenbergerjem.

Prvi je bil na sporedu Dwan, ki je v sredo z Odonkorjem odigral kar 1.992 iger na zgoraj omenjenih Full Tiltovih mizah in Šveda olajšal za nekaj manj kot 200.000 $. V največji igri njunega heads-up dvoboja, ki je bila težka kar 110.131$, se je še enkrat več pokazalo, da "vročim" igralcem karte res padejo takrat ko jih ti potrebujejo, saj je Dwan z {10-Diamonds}{5-Diamonds} "skrekal" Odonkorjeve ase, potem ko je s skupnimi kartami {J-Diamonds}{4-Diamonds}{2-Hearts}{4-Spades}{8-Diamonds} sestavil svoj flush.

"Odonkor1" pa si po tem dvoboju še ni mogel privoščiti počitka, saj ga je nekaj ur kasneje že čakal obračun z Lichtenbergerjem, ki pa se je končal še slabše kot dvoboj z Dwanom, saj ga je "luckychewy" olajšal celo za več kot 300.000 $. Tudi v tem dvoboju, pa je Šved najdražjo igro dvoboja izgubil z asi, potem ko je Lichtenberger na flopu {K-Diamonds}{J-Diamonds}{9-Diamonds} s {Q-Clubs}{10-Diamonds} sestavil lestvico. "Odonkor1" tega seveda ni vedel in je v igro mirno spravil ves denar, ki ga je imel na mizi, nato pa verjetno takoj, ko mu je nasprotnik pokazal svoje karte, obžaloval, da se je odločil sprejeti Američanov izziv.

 

Ziigmund potegnil krajšo v dvoboju z Dwanom
Kdo je junak, ki je sposoben izgubiti več kot 1,5 milijona dolarjev v le 2 urah? Finec Ilari "Ziigmund" Sahamies, seveda! Slednji se je konec prejšnjega tedna tedna namreč zapletel v zelo razburljiv heads-up dvoboj s Tomom Dwanom na 500 $/1.000 $ PLO mizah Full Tilt Pokra in v le 576 odigranih igrah pognal dober milijon in pol zelencev.

Če smo letos pogrešali tiste res največje igre, potem sta nam tokrat Tom in Ziigi šla na roke in se res udarila, kot se spodobi, saj sta v slabih 2 urah igre nanizala vsaj ducat iger, ki so presegale 200.000 $, 4 so presegale 400.000 $ ena pa je celo presegala magično znamko pol milijona dolarjev.

Igro, težko kar 502.962 $ je seveda dobil Američan, ki jo je tudi otvoril z višanjem na 3.000 $. To za Finca očitno ni bilo dovolj in je povišal na 9.000 $, Dwan pa je njegovo stavo le izenačil in skupaj sta si ogledala flop {9-Clubs}{5-Hearts}{2-Spades}. Na flopu je Finec v igro spravil novih 18.000$, preden je Tom višal na 55.000$, kar pa je Ziigi samo plačal. Na mizi je nato pristala karta {7-Hearts}, ki je nato sprožila pravi ognjemet, saj sta v manj kot minuti, oba igralca, v igro spravila vse svoje preostale žetone. V tistem trenutku, je bil v vodstvu z {J-Diamonds}{9-Diamonds}{9-Spades}{2-Hearts} še Dwan, vendar je lahko tudi Finec, ki je držal v rokah {J-Hearts}{10-Hearts}{9-Hearts}{8-Spades}, še lahko upal na zmago, če bi z zadnjo skupno karto, le lahko sestavil lestvico ali flush. Na njegovo nesrečo je river prinesel {4-Clubs} in izkupiček te polmilijonske igre, je romal v roke Američanu.

Ivey prišel, videl in v žep pobasal milijon dolarjev!

V primerjavi z ostalimi igralci, ki so letos na najdražjih mizah preživeli že na stotine ur, je bilo v zadnjih mesecih Phila Iveya le težko sploh videti na najdražjih mizah Full Tilt Pokra, a le do tega tedna. Tokrat se je namreč Ivey odločil, da je napočil pravi čas, da se nekoliko bolj posveti igri, kar se mu je tudi obrestovalo, saj je nato v samo nekaj dneh, skupaj zaslužil več kot milijon dolarjev!

Njegova najboljša stranka je bil ta teden Ashton Griffin, s katerim se je Ivey v torek udaril na 500 $/1.000 $ PLO mizah in ga v manj kot 200 igrah olajšal za nekaj manj kot 400.000 $.

Največjo igro tega dvoboja je z višanjem na 3.000 $ odprl Griffin, ki je imel v rokah {A-Diamonds}{A-Spades}{10-Spades}{3-Clubs}, to pa očitno ni zadostilo Iveyevim apetitom, saj je ta s {K-Clubs}{K-Diamonds}{J-Clubs}{3-Spades} nato letvico dvignil na 9.000 $. Griffin je njegovo stavo izenačil, na flopu {K-Spades}{Q-Hearts}{7-Spades} pa je nato v igro spravil še dodatnih 14.000 $. Turn {4-Diamonds} je sicer zgrešil oba, kar je šlo bolj na roko Iveyu, ta pa je takoj segel po žetonih in stavil 40.000 $. Griffin je očitno imel dovolj preigravanja in je oznanil svoj all-in, ki pa ga je, na njegovo presenečenje, Ivey ekspresno izenačil. Vse je bilo tako odvisno od zadnje karte, vendar je tudi ta ({9-Diamonds}) povsem zgrešila oba igralca in tako se je lahko zmage v višini 362.984$ začel veseliti Veliki Phil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.