Šport
13 ogledov

Ivey še vedno največji zaslužkar

(Foto: pokereagles.com) Žurnal24 main
Kljub vsem velikim turnirjem, ki so se te dni odvijali po Evropi, so številna največja imena spletnega pokra tudi ta teden našla čas za igro na najdražjih mizah Full Tilt Pokra.

Čeprav sta bila zelo aktivna tudi Phil Ivey in Patrik Antonius, pa sta se ta teden najbolj odrezala dva mladca – Ilari "Ziigmund" Sahamies in Daniel "jungleman12" Cates.


Ziigmund od bedaka do junaka v enem samem večeru

Finec, ki je znan po tem, da njegova igra rada kar precej zaniha in tako ni povsem nič nenavadnega, če si en večer priigra milijon dolarjev in nato drugi dan izgubi dva, bi ta teden skorajda postal naš tragični junak, a se je nato v zadnjem trenutku junaško rešil. Ziigmund je namreč do včeraj zvečer pridelal okrog 80.000 $ izgube, a se je nato na 500 $/1.000 $ PLO mizah Full Tilt Pokra pomeril s Colom Southom in ga olajšal za dobrih 700.000 $!

Največja igra njunega dvoboja, ki je znašala 256.998 $, je bila hkrati tudi največja igra tedna, dobil pa jo je seveda Finec. Slednji je pred flopom, z {A-Clubs}{K-Spades}{8-Hearts}{3-Spades} višal na 3.000 $, South je letvico nato dvignil na 9.000 $, kar pa za Finca ni predstavljalo večje težave in je njegovo stavo gladko izenačil. Na flopu {8-Spades}{8-Diamonds}{K-Clubs} je South nato najprej čekiral, nato pa dokaj hitro izenačil Ilarijevo stavo v višini 13.000 $. Vse skupaj se je ponovilo, ko je na mizi pristala {3-Diamonds}, le da je tokrat Finec v igro spravil novih 24.000 $.

Za konec je river prinesel še {10-Clubs}, South se je stavi še enkrat več odpovedal, kar je izkoristil Sahamies in nasprotnika postavil pred odločitev za vse njegove žetone. Po krajšem premisleku je South njegovo stavo izenačil in nato kaj hitro odvrgel svoje karte ter zmago in izkupiček igre prepustil nasprotniku.


Zmage v milijonskem izzivu dobra popotnica za Catesa

Če je Sahamies svojo srečo tudi ta teden iskal predvsem na najdražjih mizah Full Tilt Pokra, pa temu ni bilo tako z Danielom “jungleman12” Catesom. Slednji je namreč ta teden vknjižil več kot 1.000 iger na 25 $/50 $ NL Hold'Em, 100 $/200 $ PLO in 200 $/400 $ NL Hold'Em mizah, kar se mu je bogato obrestovalo, saj je ta teden skupaj zaslužil kar 384.980 $.

Začetne zmage v milijonskem izzivu, v katerem se meri z "durrrr-om", so mu očitno dale prepotrebno samozavest, saj Cates že zadnjih nekaj tednov praktično ni imel slabega dne, skorajda vsak nasprotnik, ki ga izzove, pa nato mizo zapušča sklonjene glave. Seveda mlademu Američanu manjkajo dvoboji z nekaterimi največjimi imeni, vendar si tudi njegovi samodisciplina, kontrola in vztrajanje na nekoliko cenejših mizah, na katerih lahko igra povsem sproščeno, zaslužijo dobršno mero spoštovanja in hvale.


Najuspešnejši igralec leta 2010 prvič Phil Ivey

Dolgo časa je bil najuspešnejši igralec letošnjega leta Tom Dwan, ki je že v samem začetku letošnjega leta sprožil tako ofenzivo, da smo mediji vsi po vrsti napovedovali, da bo "durrr" v letošnjem letu samo z igranjem na FTP zagotovo zaslužil vsaj 10 milijonov dolarjev. Dolgo časa je bil res na dobri poti do tega cilja, a se je nato njegova rezultatska krivulja nenadoma obrnila v povsem drugo smer, kar je izkoristil Phil Ivey in z nekaj dobrimi rezultati prvič letos prevzel primat.

Ivey je trenutno v vodstvu s priigranimi 3,8 milijona dolarjev, a se kljub zelo lepemu rezultatu in Dwanovi nekoliko slabši trenutni formi še ne bo mogel oddahniti, saj mu Cates že diha za ovratnik. Slednji je namreč v vsega nekaj mesecih zaslužil že 3,7 milijona zelencev in če bo nadaljeval s tem tempom, mu prvo mesto med zaslužkarji nikakor ne uide.


Zmagovalci in poraženci tedna:


Zmagovalci:

  1. Ilari "Ziigmund" Sahamies (+ 629.000 $)
  2. Daniel "jungleman12" Cates (+ 385.000 $)
  3. Patrik Antonius (+ 378.000 $)

Poraženci:

  1. Cole South (- 648.000 $)
  2. deprimiert (- 482.000 $)
  3. Tom "durrrr" Dwan (- 223.000 $)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.