Šport
21 ogledov

Ivey uspešen kar na dveh turnirjih

(Foto: pokereagles.com) Žurnal24 main
Če lahko kateri od igralcev, ki so se s sobote na nedeljo udejstvovali na prvenstvu WSOP, reče da je za njim težek dan, potem je to Phil Ivey, saj je Američan hkrati nastopal na kar 3 turnirjih.

Če lahko kateri od igralcev, ki so se s sobote na nedeljo udejstvovali na prvenstvu WSOP, reče da je za njim težek dan, potem je to Phil Ivey, saj je Američan hkrati nastopal na kar 3 turnirjih in se na enem uvrstil v drugi dan, na drugem se je prebil v zadnji dan kot 9. od 14 preostalih igralcev, s tretjega pa je žal izpadel. Poleg Iveya sta bila danes uspešna tudi Mike Ellis in Konstantin Puchkov, ki sta si priigrala vsak svojo WSOP zapestnico, medtem ko je na Turnirju #32, v lovu na svojo tretjo Erick Lindgren.

Turnir #30: 1.500$ No-Limit Hold’em

Anglija mogoče ni najbolje začela Svetovnega prvenstva v nogometu, a so se Angleži zato toliko bolje odrezali v Las Vegasu, saj je Mike Ellis za Otočane danes priigral že njihovo letošnjo 4. WSOP zapestnico. Na poti do zmage je moral Ellis opraviti s skoraj 2.400 nasprotniki, zato ni nobenega dvoma, da je nagrada v višini 581.851$ končala v pravih rokah.

Za zadnji dan se je sicer za mize vrnilo kar 21 igralcev, ki so nato počasi odpadali, dokler nista v igri za zmago ostala le še Ellis in pa Christopher Gonzales. Njun dvoboj je na koncu trajal skoraj 3 ure, preden je Anglež končno opravil z nasprotnikom. V zadnji igri so vsi njuni žetoni romali v igro na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {J-Diamonds}{7-Spades}{6-Diamonds}{5-Diamonds}. Gonzales, ki je zarinil je takrat obrnil par asov, ki pa ni zadoščal za zmago, saj je Ellis v rokah držal {A-Diamonds}{10-Diamonds} za najboljši možen flush in zelo dolgega zadnjega dneva je bilo naposled le konec.

Turnir #31: 1.500$ H.O.R.S.E.

Za kar 3 mize igralcev, se je v Amazon Room vrnilo za zadnji dan tega turnirja. Med njimi so bila tudi številna velika imena iz sveta pokra, kot so Jon "PearlJammer" Turner, Al "Sugar Bear" Barbieri, Cliff "JohnnyBax" Josephy, Johannes Steindl, Allen Kessler in Chip Jett, a so do konca prav vsi od njih odpadli, četrt milijona dolarjev nagrade in WSOP zapestnica pa sta končala v rokah Konstantina Puchkova.

Za zmago sta se na koncu udarila Al Barbieri in Puchkov, kljub temu, da se je Barbieri edini lahko dostojno upiral kasnejšemu zmagovalcu, pa je po več kot 3 urah heads-up igre, Rus zlomil tudi njega in tako prišel do svoje prve zapestnice.

Do končne odločitve je prišlo v igri 7-card Stud 8 or Better, ko je Barbieri na koncu stavil vse na zgolj par štiric, Puchkov pa je njegovo stavo izenačil z 2 paroma (dvojke in sedmice), ki ga je na koncu uspel spremeniti celo v full house in tako se je Al, kljub dobrim igram skozi vse 3 dni turnirja, na koncu moral sprijazniti z osvojenim 2. mestom in 158.647$ nagrade.

Turnir #32: 5.000$ No-Limit Hold'em 6-max

Po današnjem dnevu, ostaja v igri za zmago na tem turnirju še 12 igralcev, na čelu katerih je Mark Radola, za ovratnik pa mu dihata Erick Lindgren in Men »The Master« Nguyen. Zaostanek Lindgrena za vodilnim je skorajda minimalen, tako da si lahko jutri obetamo še en zanimiv dan na tem turnirju, prav dnevna forma ali pa morda celo sreča, bosta na koncu odločila, kdo si bo nataknil novo WSOP zapestnico in v žep pospravil 667.443$ nagrade.

Turnir #33: 2.500$ Pot-Limit Hold'em/Omaha

Tega turnirja ne moremo omeniti, brez da bi omenili tudi Phila Iveya, ki se je kljub temu, da se je večkrat znašel na robu izpada, na koncu izvlekel in današnji dan končal na 9. mestu in bo tako med preostalimi 13 finalisti, jutri naskakoval novo zapestnico.

Pred izločitvijo je Iveya rešila zmaga v zelo pomembni igri v samih izdihljajih dneva, ko je Phil vse stavil na {A-Hearts}{K-Hearts}{K-Diamonds}{5-Spades}, njegovo stavo pa je z {A-Spades}{K-Clubs}{10-Spades}{9-Hearts} izenačil Gavin Cochrane. Skupne karte {9-Clubs}{7-Hearts}{2-Spades}{7-Spades}{Q-Hearts} so bile naklonjene Iveyu in Američan je tako končal dan z nekaj več kot 200.000 žetoni, kar mu daje odlično izhodišče pred začetkom zadnjega dne.

V tretji dan tega turnirja pa se je poleg Iveya uspelo prebiti tudi asom kot so Jose-Luis Velador (vodilni – 455.000 žetonov), David Chiu, Rob Hollink, Victor Ramdin, Josh Tieman, Kevin MacPhee in Burt Boutin.

Turnir #34: 1.000$ Seniors No-Limit Hold’em Championship

V nasprotju z vsemi pričakovanji, je letos prav »seniorski« turnir presegel vsa pričakovanja organizatorjev, saj je kar 3.142 igralcev nad 50 let danes vplačalo 1.000$ prijavnine in se udarilo med seboj za eno od zapestnic letošnjega prvenstva WSOP. Kljub temu, da so za mizami sedeli nekoliko starejši igralci in igralke, pa se to ni odražalo v njihovi igri, saj so si izločitve sledile kot po tekočem traku, tako da je na koncu, prvi dan uspelo preživeti le 450 tekmovalcem.

Po prvem dnevu je v vodstvu Tom Schneider, v drugi dan turnirja pa so se med drugim uvrstili tudi Berry Johnston, Lon McEachern, TJ Cloutier ter Sam Simon.

Turnir #35: 10.000$ Heads-Up No-Limit Hold'em Championship

Prava smetana poker srenje se je zbrala za nastop na tem elitnem turnirju, a ljub velikemu številu znanih obrazov z desetletji in stoletji izkušenj, jih je izmed 256, ki so začeli dan, konec prvega dneva, z žetoni, dočakalo le 64 najboljših.

Med najbolj opaznimi na tem turnirju je bil seveda Phil Ivey, ki je poleg tega, da je ves čas tekal gor in dol po dvorani, s svojim prvim nasprotnikom Michaelom »The Grinder« Mizrachijem opravil v zgolj 2 igrah. Nekoliko dlje se mu je upiral Vicor Ramdin, s katerim je Ivey opravil kar med odmorom PLO turnirja in se tako med prvimi danes uvrstil v naslednje kolo turnirja.

Oba svoja današnja dvoboja je uspelo preživeti tudi naslednjim igralcem: Josh Arieh, Scott Clements, Terrence Chan, Bertrand Grospellier, Vanessa Rousso, Jonathan Little, Faraz Jaka in Sorel Mizzi, medtem ko bo Dwan na osvojitev svoje prve zapestnice, moral počakati vsaj še 1 dan.

Sledi

Jutri prihaja na spored še en No-Limit Hold'em turnir s prijavnino 1.000$, v bolj poznih popoldanskih urah, pa se bodo igralci udarili tudi na novem 3.000$ H.O.R.S.E turnirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.