Šport
13 ogledov

Iveyja olajšal za več kot 630.000 $

Žurnal24 main
Nobena skrivnost ni, da lahko Finec Ilari Ziigmund Sahamies, kadar ima dober dan, premaga skorajda vsakega igralca na spletu. Zdaj se je zgodilo, da je olajšal Phila Iveyja.

Le redko se zgodi, da se Finec Ilari Ziigmund Sahamies zaplete z morda trenutno najboljšim igralcem na svetu Philom Iveyem in ga obere za več kot pol milijona dolarjev. A prav to se je zgodilo pred dnevi, ko je Ziigmund naravnost uničil Iveyja na najdražjih mizah Full Tilt Pokra in prišel do novih 633.000 $! Konec tedna sta se Finec in Američan namreč udarila ena na ena, na Full Tiltovih 500$/1.000$ PLO in Cap PLO mizah, kjer je Sahamiesu v zgolj nekaj več kot 500 igrah uspelo nasprotniku zadati tako boleč poraz, da je ta nemudoma zapustil poker sobo in ga več dni sploh ni bilo na spregled.

A če je bil ta poraz za Iveyja le še pika na i v seriji slabih rezultatov, potem je bil za Ziigmunda pravi obliž na veliko rano, saj se je Finec do tega tedna že utapljal v rdečih številkah. Potem ko je imel že več kot pol milijona dolarjev izgube, je v eni od izjav celo napovedal, da si utegne vzeti nekaj tednov dopusta, preden se spet vrne na sceno, vendar ga je pri tem prehitel obračun z Američanom, ki je dal Fincu nov polet.

Kot že rečeno, se je njun dvoboj odvijal na najdražjih Pot-Limit Omaha mizah, ki jih ponuja Full Tilt Poker, pri čemer sta fanta najprej odigrala 302 igri na 500$/1.000$ PLO mizi, preden sta se preselila na enako drago mizo, ki pa je imela postavljeno omejitev stav (t. i. CAP PLO).

Ne glede na prizorišče dvoboja pa je bil promet tokrat večinoma enosmeren, saj je Ziigmund dobil vse večje igre, vključno z največjo igro dvoboja, ki je bila težka kar 334.990 $ in se je, prav zanimivo, odvila na mizi z imenom Ivey Thunderdome (500$/1.000$ PLO).

To igro je s prvim višanjem pred flopom odprl Ivey, ki je z {8-Clubs}{8-Diamonds}{6-Diamonds}{6-Hearts} povišal na 3.000 $, kar pa je očitno zgolj spodbodlo Sahamiesa, ki je z {A-Spades}{A-Hearts}{5-Hearts}{4-Hearts} letvico dvignil na 9.000 $. Ivey je njegovo stavo seveda gladko izenačil in tako sta si fanta skupaj ogledala zelo zanimiv flop {K-Hearts}{4-Spades}{8-Hearts}. Prvi je bil na potezi Finec, ki je možnost stave, s svojo vlečko najboljše možne barve, izkoristil in v igro spravil 15.500 $, a verjetno ni pričakoval, da mu bo Ivey vrnil z višanjem na 51.000 $. Kljub vsemu se je Ilari zbral in povišal na 171.000 $, kar je pomenilo, da bo moral Ivey, če želi izenačiti njegovo stavo, v igro spraviti vse svoje preostale žetone na mizi.

Igralec, kot je Phil Ivey, s svojim trisom osmic seveda ni okleval in je nasprotniku izpolnil željo, vendar nato verjetno z grozo v očeh spremljal, kako sta na mizi pristali skupni karti {J-Clubs} in {2-Hearts}, ki sta tehtnico dokončno prevesili na stran njegovega nasprotnika.

Čeprav je v dvoboju s Fincem izgubil celo goro denarja, pa zanimivo Ivey dneva ni končal močno v rdečih številkah, saj je že do svojega obračuna z Ziigmundom nasprotnike olajšal za toliko denarja, da mu je na koncu dan vseeno uspelo rešiti z zgolj minimalno izgubo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.