Šport
23 ogledov

Iveyju kazen zaradi telefona

Phil je po kazni telefoniral nekaj metrov stran od mize. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Pokeraši si življenja sploh več ne znamo predstavljati brez tehnologije, saj je prav ta poskrbela za pravi razcvet pokra in znameniti "boom", ki je sledil Moneymakerjevi zmagi na Glavnem turnirju WSOP.

Da pa nas lahko ta ista tehnologija včasih spravi tudi v zagato, je na prvem turnirju letošnjega prvenstva Aussie Millions občutil tudi sam Phil Ivey.

Američan, ki je skoraj tako kot po svojem razkošnem in razburljivem življenjskem stilu znan tudi po svoji neločljivosti od mobilnega telefona, je bil namreč prav za uporabo slednjega za igralno mizo deležen ene redkih kazni.

Če so organizatorji turnirjev Philu do sedaj večkrat pogledali skozi prste glede teh prekrškov (uporaba mobilnika za mizo je prepovedana na praktično vseh turnirjih), pa so se Avstralci odločili, da zvezdniku tokrat ne prizanesejo, zato so ga kaznovali že med eno od njegovih prvih iger v deželi "tam spodaj".

Kot je v navadi na turnirjih, pa ta kazen ni prizadela Iveyeve denarnice, temveč le njegov ponos in morda ritem igre, saj je bil Američan kaznovan s petminutno prepovedjo igre in ustnim opozorilom.

Phil se je iz te zadrege seveda poskušal rešiti in se je izgovarjal celo na nepoznavanje pravil, a ko pa nihče izmed vodilnih izgovoru ni nasedel, se je Američan začel izgovarjati na nujne posle. Tudi tokrat njegove besede niso naletele na plodna tla. Organizatorji se tako tokrat niso pustili naplahtati in so mu naravnost povedali, da bi ob vseh turnirjih, na katerih je že nastopil v zadnjih nekaj letih, tudi on vendarle že moral poznati pravila.

Da vzgojna kazen ponavadi vendarle zaleže, se je izkazalo tudi v tem primeru, saj je od te igre dalje Ivey vsakič, ko je želel uporabiti svoj telefon, stopil nekaj metrov stran od mize, opravil svoje ter se nato ponovno vrnil v igro.

Organizatorji prvenstva Aussie Millions 2011 so si s svojim pogumnim posredovanjem tokrat zagotovo zaslužili prav posebno priznanje, saj so bili eni redkih, ki so si upali postaviti po robu tudi tako velikemu imenu, kot je Phil Ivey, in so s tem pokazali, da vsaj pri njih turnirska pravila za vse tekmovalce enaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.