Šport
31 ogledov

Ivković (še) ni izgubil optimizma

dušan ivković EPA
Šokanten poraz proti Ukrajini (75:82) je razjezil izkušenega stratega Dušana Ivkovića, ki pa kljub slabi predstavi svojih varovancev ostaja optimistično razpoložen.

"Ukrajinci so bili boljši in so nas zasluženo premagali. Bili so bolj vztrajni in samozavestni, kljub temu da so jih v prejšnji tekmi Latvijci povsem potolkli. Imeli smo veliko težav od samega začetka tekme. Nekateri košarkarji so bili povsem neučinkoviti, kar se na evropskem prvenstvu ne sme dogajati," je potožil Dušan Ivković.

Mladost ni izgovor

"Želeli smo si zmage, vendar smo slabo reagirali. Naša mladost ne sme biti izgovor.  Že drugo tekmo smo odigrali slabo, čeprav nismo igrali proti vrhunskim ekipam. To je na nek način dokaz, da nismo najboljše psihološko pripravljeni," dodaja srbski selektor.

Pomlajena srbska reprezentanca ima po njegovem mnenju še vedno možnosti za odličen rezultat: "Ne smemo podcenjevati nobenega nasprotnika. Svoje igralce še naprej podpiram. Nimajo veliko izkušenj, zato lahko hitro izgubijo samozavest. Še vedno sem velik optimist."

Komentarjev 1
  • alfredo 09:44 14.september 2013.

    Tekma je bila za Srbe popolnoma nepomembna. Upam, da to veste....