Šport
40 ogledov

Iz Istanbula z zmago in 41 točkami

Padli so Cavaliers, čez teden dni pa v goste prihajajo Vukovi. (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Na drugi tekmi mednarodne lige CEFL so Ljubljana Silverhawks v Istanbulu domače Cavalierse premagali z 41:14. Povratnik Bo Moncur je dosegel dva touchdowna, v obrambi pa je blestel Peter Namorš.

Že res, da so Istanbul Cavaliers sredi tedna ostali brez svojega najboljšega igralca (Desmonda Maysa so zaradi neprimernega obnašanja spodili), a zmaga ekipe Ljubljana Silverhawks v mednarodni ligi CEFL z 41:14 dokazuje, da gre na slovenske prvake v ameriškem nogometu in podprvake Cefla letos resno računati. V obrambi je blestel Peter Namorš Vujinović, ki je imel eno prestreženo žogo in eno ukradeno, ki jo je vrnil za touchdown. Bolje kot na prvi tekmi je igral podajalec Vinny Gay (en touchdown), šampionsko pa se je vrnil tekač Bo Moncur. Po letu in pol neigranja, 15 kilogramih več in po le dveh skupnih treningih je dosegel dva touchdowna. Tako so Silverhawks že ob polčasu vodili s 27:0 in drugi del tekme v Istanbulu je bil le še formalnost.

Silverhawks imajo po dveh od šestih tekem rednega dela lige Cefl zmago in poraz ter tako še naprej na stežaj odprta vrata v finale. O tem bosta bržkone odločali tekmi z Budapest Wolves. A trenutek resnice sledi že prihodnjo nedeljo (ob 13.00 v Ivančni Gorici), ko v goste prihajajo prvaki in največji rivali Beograd Vukovi. Štirje ameriški igralci v vrstah Sokolov pomenijo še večje breme zmag in zato večno vprašanje trenerju Urošu Valantu: je čas za prvo zmago nad Vukovi? "Večni odgovor pa je: 'Ne vem.' Vukovi so še vedno močni, hitri, še posebej v obrambi so zelo neugodni. Mislili smo, da bomo z odhodom nekaj njihovih ključnih igralcev, ki so zaključili kariero, imeli večje možnosti, a se je v Beogradu izkazalo, da so še vedno dobri. Poleg tega imajo res dobrega novega podajalca. Žoga mu vedno leti, kamor je treba. Prva stvar pa bo ustaviti Brandona McDowella. Je pa res, da bo moral napad doseči tri do štiri touchdowne, če jih želimo premagati. To nam na prvi tekmi ni uspelo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.