Šport
9 ogledov

Iz Španije s porazom

Gold Club Žurnal24 main
Rokometaši Gold Cluba so v prvi tekmi tretjega kola evropskega pokala EHF v gosteh izgubili s španskim Aragonom z 28:34 (14:17). Povratna tekma bo v soboto, 24. novembra, ob 19. uri v Hrpeljah.

Neposredno pred tekmo si je Vončina zvil gleženj in Gold Club je zašel v nepričakovane težave. Hrpeljci so kljub temu sijajno začeli in v 5. minuti je Martinc povedel z 2:1. Torlo je hitro ubranil štiri strele in bil močno orožje, ki so v protinapadih zgrešili nekaj čistih strelov. V 10. minuti sta sodnika izključila dva slovenska igralca, kar je Aragon izkoristil in povedel 8:4. Štiri zaporedni goli so Hrpeljce vrnili v igro in Erčulj je v 15. minuti izenačil na 8:8, domača ekipa je na odmor odšla s tremi goli prednosti (17:14).

V nadaljevanju so "kockarji" dobro začeli in držali ugoden izid, po nekaj zapravljenih priložnostih pa so si gostitelji priigrali šest golov prednosti (22:16). Markičevič in B. Stanković sta nato držala stik z Aragonom, pri katerem je v nadaljevanju dobro branil Lapajne. Sledilo je nekaj zgrešenih strelov gostov in Aragon je v 45. minuti povedel s 25:18, največ pa za osem (30:22). Hrpeljci so v končnici malce ublažili zaostanek, a tako velike prednosti bodo na revanši težko nadoknadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.