Šport
13 ogledov

Izbrana deseterica za Eindhoven

Peter Mankoč je ob Damirju Dugonjiču potihem računal na kolajno. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Teden pred začetkom plavalnega evropskega prvenstva je selektor slovenske reprezentance izbral deseterico, ki bo nastopila v Eindhovnu.

V Eindhovnu na Nizozemskem se prihodnji teden z nastopi v sinhronem plavanju začenja letošnje evropsko plavalno prvenstvo. Teden pozneje bodo nastopili tudi tekmovalci v bazenskem plavanju, Slovenija pa bo tam zastopana z deseterico reprezentantov.

Selektor reprezentance Vladimir Čermak je za tekmovanje prijavil Niko Karlino Petrič, Emila Tahiroviča (oba Merit Triglav Kranj), Matjaža Markiča (Koper), Anjo Klinar, Saro Isakovič, Nino Cesar, Tejo Zupan, Luko Turka (vsi Žito Gorenjka Radovljica), Nino Sovinek (Olimpija Ljubljana) in Petra Mankoča (Ilirija Ljubljana).

Število plavalcev z izpolnjeno normo je bilo še višje, a sta Monika Močnik in Maja Cesar (obe Žito Gorenjka Radovljica) zaradi slabe pripravljenosti na zadnjih tekmah ostali doma, prav tako pa manjkajo Anja Čarman (Merit Triglav Kranj), Jernej Godec (Ilirija Ljubljana), Luka Vrtovec (Branik Maribor) in Damir Dugonjič (Fužinar Ravne), ki imajo študijske in plavalne obveznosti v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.