Šport
11 ogledov

'Izdajalci' podpisali

Predsednik Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije Jože Galof (levo) zatrjuje Žurnal24 main
Nadaljevanje MIK 1. lige ni ogroženo, so včeraj še zatrdili v zvezi rokometnih prvoligašev (ZROPS). Po besedah predsednika Jožeta Galofa so namreč našli sodnike.
 

Na tekmo 600 evrov

Sodniški par, ki bo podpisal individualno pogodbo z ZROPS bo na tekmo prejel 600 evrov, kar je skoraj štirikrat več, kot so dobivali prej (164 evrov).

Po besedah predsednika Jožeta Galofa so na zvezi rokometnih prvoligašev (ZROPS) našli sodnike, ki so sodniški organizaciji (ZDRSS) obrnili hrbet in podpisali individualne pogodbe.

Sodniki niso enotni
Čeprav so včeraj člani pogajalske skupine sodniške organizacije zatrdili, da so si enotni in da ne bodo pristali na žreb sodniških parov (sami zagovarjajo delegiran žreb), kot to zahteva ZROPS, vsi očitno niso takega mnenja. Razkol med sodniki naj bi povzročil eden od najvplivnejših mož v tej organizaciji. Spomnimo, da je ZDRSS na seznam za prvoligaška tekmovanja uvrstil 18 sodniških parov, kar pet pa naj bi jih zdaj prestopilo na drugo stran, čeprav jih je maja 17 podpisalo peticijo, da so proti žrebu. Kdo so "izdajalci", bo znano danes. Že zdaj pa je jasno, da jih bo ZDRSS suspendiral in verjetno tudi izključil iz zveze.

Če teh pet parov ni podpisalo pogodbe z ZROPS, pa naj bi se ta dogovoril z upokojenimi sodniki, sodniki, ki zdaj sodijo na nižjih ravneh tekmovanja, in morda tudi tistimi iz drugih držav, predvsem Hrvaške. Sodniški par, ki bo podpisal individualno pogodbo z ZROPS, bo prejel 600 evrov bruto na tekmo. Za ZROPS je to enak strošek kot v prejšnji sezoni, sodniki pa bodo zdaj bolje plačani. V prejšnji sezoni so se namreč delu zneska odrekli – v žep je vsakemu sodniku kapnilo "le" 164 evrov –, ker so tako v sodniški organizaciji pokrili izgubo sodnikov na nižjih ravneh tekmovanj.


Mini intervju: Jože Galof, predsednik Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS)

Je Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) že podpisalo individualne pogodbe s sodniškimi pari?
Smo podpisali, zato nadaljevanje MIK 1. lige ni ogroženo. Pogodbe smo vsem ponudili po enakih cenah, kot so veljale do zdaj v MIK 1. ligi.

S katerimi sodniki ste podpisali pogodbe?
Imena bomo objavili danes (v četrtek, op. p.). Tako smo se odločili zaradi zaščite, saj sodniška organizacija izvaja velik pritisk.

Ali so to sodniki, ki so na seznamu 18 najboljših sodniške organizacije ali ste se za sodelovanje dogovorili tudi s sodniki, ki so se upokojili, ki sodijo na nižjih ravneh ...
V glavnem so vsi s tega seznama. Za zdaj mislim, da smo podpisali pogodbe s šestimi ali sedmimi pari, še z dvema pa bomo to storili v kratkem. Še enkrat poudarjam, da prvenstvo ni ogroženo. Naš motiv, da vztrajamo pri žrebu je, da izključimo človeški faktor. Res ne vem, zakaj je do tega spora s sodniško organizacijo prišlo, ker je bilo v prejšnji sezoni, ko smo imeli žreb, vse v redu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.